Η Παλαιστίνια βουλεύτρια Khalida Jarrar συνελήφθη από τις κατοχικές δυνάμεις

Νωρίς το πρωί της 2ης Απριλίου, δεκάδες ισραηλινοί στρατιώτες του κατοχικού στρατού εισέβαλαν στο σπίτι της Παλαιστίνιας Khalida Jarrar, εξέχουσας αριστερής αγωνιστικής φυσιογνωμίας, φεμινίστριας και υποστηρίχτριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της και έκλεισαν τον σύζυγό της σε ξεχωριστό δωμάτιο. Είναι ηγετικό στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, και κατάφερε το 2014 να αποτρέψει την προσπάθεια των ισραηλινών δυνάμεων να την εκτοπίσουν από την πόλη της Ραμάλα στην Ιεριχώ για έξι μήνες.

Είναι εδώ και πολλά χρόνια δικηγόρος των πολιτικών κρατουμένων, διευθύντρια της Ένωσης για την Υποστήριξη Φυλακισμένων. Πρόεδρος της Επιτροπής Φυλακισμένων του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου. Επίσης, συμμετέχει στο κίνημα των Παλαιστινίων γυναικών, είναι φεμινίστρια και ηχηρή φωνή για την διεύρυνση και υπεράσπιση των γυναικείων δικαιωμάτων.

Από το 1988 της έχουν απαγορεύσει να ταξιδεύει έξω από την κατεχόμενη Παλαιστίνη. Όταν χρειάστηκε να ταξιδέψει στην Ιορδανία το 2010 για ιατρικούς σκοπούς, αγωνίστηκε σκληρά για πολλούς μήνες για να πάρει αυτή την άδεια μετάβασης.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 16 μέλη του εκλεγμένου Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου φυλακισμένα από το Ισραήλ, τα 9 υπό διοικητική κράτηση, χωρίς κατηγορία.

Πολλές γυναικείες οργανώσεις κάνουν ενέργειες και δράσεις αλληλεγγύης προς αυτήν. Περισσότερα για την καμπάνια υποστήριξης της Χαλιντά: Khalida Jarrar Solidarity Campaign.