Μόσχα: Θρησκευτικοί ηγέτες ζητούν χωριστές παραλίες για άνδρες και γυναίκες

Πρόταση της μουσουλμανικής κοινότητας προς το δημαρχείο της Μόσχας  να οργανώσει ξεχωριστές παραλίες για τους άνδρες και τις γυναίκες υποστηρίζεται και από τους εκπροσώπους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της εβραϊκής θρησκείας και των βουδιστών.

Σύμφωνα με το Russia Today, το αίτημα προς το  Δημαρχείο της ρωσικής πρωτεύουσας έχει ετοιμαστεί και κατατεθεί από τον Αλμπίρ Κργκάνοφ που είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Πνευματικής Διεύθυνσης των μουσουλμάνων της Ρωσίας και επίσης μέλος της Επιτροπής του Δημόσιου Επιμελητηρίου της για την εναρμόνιση των σχέσεων μεταξύ των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων.

Ο ακτιβιστής ισχυρίστηκε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί στη Μόσχα στερούνται τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις παραλίες ακριβώς επειδή εκεί συγχρωτίζονται άνδρες και γυναίκες μαζί». Δεδομένου ότι δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά ένα ταξίδι στο εξωτερικό, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ανοίξουν πρόσθετες ζώνες αναψυχής για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, που δεν μπορούν να παραμείνουν σε κοινές παραλίες για θρησκευτικούς ή ηθικούς λόγους , γράφει ο Krganov στην επιστολή του.

Ο ακτιβιστής προσθέτει ότι χώρες όπως το Ισραήλ, η Τουρκία και η Γερμανία έχουν ξεχωριστές παραλίες για τους άνδρες και τις γυναίκες και ότι το αποτέλεσμα από αυτό είναι θετικό. Στη Ρωσική Ομοσπονδία υπάρχουν τέτοιες παραλίες στην πόλη  Καζάν, την πρωτεύουσα της κατά κύριο λόγο μουσουλμανικής δημοκρατίας του Ταταρστάν.

Η επιστολή υπογράφεται επίσης από τον προϊστάμενο του τμήματος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τις σχέσεις με την κοινωνία, Vsevolod Chaplin, τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Ρώσων Εβραϊκών Κοινοτήτων Αλεξέι Boroda και τον εκπρόσωπο της Παραδοσιακής βουδιστικής Κοινότητας της Ρωσίας Αντρέι Balzhirov, όπως αναφέρει η εφημερίδα Izvestia.

Στήριξη στο αίτημα παρείχε και ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας Γιούρι Μπαρζίκιν ενώ αρνητικό εμφανίστηκε σε αυτό το αίτημα το μέλος της  Κρατικής Δούμας Valery Rashkin (Κομμουνιστικό Κόμμα) ο οποίος είπε ότι η κοινωνία δεν μπορεί να προσαρμόζεται στις επιμέρους θρησκευτικές ή ηθικές αξίες των μελών της. «Υπάρχουν ειδικά σημεία – όπως εκκλησίες και τζαμιά-, όπου οι άνθρωποι μπορούν να ενωθούν, σύμφωνα με τις ιδέες τους για τον κόσμο και τους κανόνες της ζωής τους. Θα πρέπει να περιοριστούμε σε αυτές τις περιοχές , είπε ο Rashkin.

Στη Μόσχα υπολογίζεται ότι ζούν περίπου 2 εκατομμύρια μετανάστες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνοι.

Πηγή: www.lifo.gr