Συνελήφθη αστυνομικός για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση μαστροπείας στην Καβάλα

Κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στην εξώθηση γυναικών στην πορνεία, συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου 46χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στο Τμήμα Αλλοδαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος εκτός του αστυνομικού συνελήφθησαν άλλα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, δυο άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 52, 55 και 41 ετών αντίστοιχα, καθώς και μια 43χρονη υπήκοος Ουκρανίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και ενός 46χρονου ηγετικού μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα ? κατά περίπτωση ? για εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, μαστροπεία, παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση του υπηρεσιακού απόρρητου και παράβαση καθήκοντος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ