Προσωρινά ελεύθεροι οι βιαστές 20χρονης κωφής

Τρεις άνδρες κατηγορούνται ότι βίασαν 20χρονη κωφή κοπέλα τον Σεπτέμβριο, σε περιοχή του Ασπροπύργου, και κατόπιν χτύπησαν με πυροβολισμούς το σπίτι της για να εκφοβίσουν τους γονείς της να μην τους καταγγείλουν.

Ο πατέρας της κοπέλας παραπέμφθηκε επίσης στο αυτόφωρο, αφού οι κακούργοι τον κατάγγειλαν μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν εναντίον του σπιτιού της οικογένειας, την οποία ακολούθησε και δική τους μήνυση, δεν γνωρίζουμε με ποιο ακριβώς πρόσχημα, πάντως η αστυνομία, ως συνήθως, προχώρησε στο γνωστό της μοτίβο, να συλλάβει άτομα και από τις δύο πλευρές που αλληλομηνύθηκαν.

Δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες απ’ ό,τι ακούσαμε από τον πατέρα της κοπέλας σε εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου στην τηλεόραση, εκπλησσόμεθα όμως για άλλη μια φορά, όταν ακούμε να αφήνονται οι κατηγορούμενοι για βιασμό ελεύθεροι προσωρινά, με συνέπεια να τρομοκρατούν την παθούσα αλλά και πιθανώς να επαναλάβουν την πράξη τους.

Η κοπέλα βρίσκεται ασφαλώς σε κατάσταση σοκ, ενώ αντιλαμβανόμαστε ότι η ίδια και η οικογένειά της βρίσκονται σε συνθήκες στέρησης, οπότε μια δικαστική περιπέτεια είναι ιδιαιτέρως δύσκολη από πολλές απόψεις.

Ζητούμε από τις δικαστικές αρχές να επανεξετάσουν την απόφασή τους και να συλλάβουν τους κατηγορούμενους για κακούργημα. Δεν είναι δυνατόν να οργίζεται ο πολιτισμένος κόσμος για βιασμούς ανηλίκων στην Ινδία ή σε άλλες μακρινές χώρες, και να κρατά τόσο επιεική στάση σε δράστες κακουργηματικής δράσης έμφυλης βίας μέσα στην καρδιά της Ελλάδας.

Σίσσυ Βωβού