Το facebook δεν ανέχεται τα γυμνά στήθη αλλά ανέχεται το ρατσισμό

Ο Γερμανός φωτογράφος Όλλι Βαλντχάουερ κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο να καταγγείλει μια παράλογη στάση του Facebook χρησιμοποιώντας μόνο μία φωτογραφία.

Στη φωτογραφία αυτή βλέπουμε τον ίδιο το φωτογράφο με ένα χαρτόνι που γράφει «μην αγοράζετε από αράπηδες». Πίσω του βρίσκεται μια γυναίκα που ποζάρει γυμνόστηθη. Όταν ανέβασε την εικόνα στο λογαριασμό του σχολίασε «Ένα από αυτά τα άτομα παραβιάζει τους κανονισμούς τού Facebook». Δύο ώρες αργότερα έλαβε ένα μήνυμα από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που του εξηγούσε ότι η φωτογραφία του κατέβηκε λόγω …γυμνού.

Πράγματι, το Facebook διευκρινίζει στους όρους χρήσης ότι απαγορεύεται κάθε «περιεχόμενο με γυμνό ή σεξουαλικά υπονοούμενα», αλλά δε διευκρινίζει τίποτα σχετικά με ρατσιστικό περιεχόμενο, ή τουλάχιστον δεν αντιδρά. Στη φωτογραφία αυτή, το μήνυμα «μην αγοράζετε από μετανάστες» κάνει άμεση αναφορά στη ναζιστική προπαγάνδα που απαγόρευε στους Γερμανούς να αγοράζουν από Εβραίους με παρόμοια σλόγκαν.

«Θέλω το facebook να διαγράφει φωτογραφίες για ρατσιστικό περιεχόμενο και όχι εξαιτίας του γυμνού», εξηγεί ο Όλλι Βαλντχάουερ. Είναι προφανές ότι ο Ζούκερμπεργκ και η παρέα του πρέπει να κάνουν κάτι γρήγορα για να αποφύγουν μια θύελλα αντιδράσεων.

jdubuzz.com

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το πρόβλημα του facebook με τις γυναικείες ρώγες;