Σπάζοντας τα ρατσιστικά στερεότυπα: “Θα φοράω σορτσάκι στο κέντρο της Αθήνας”

Η δημοσιογράφος της εκπομπής του Star, Αντιγόνη Πάντα-Χάρβα απάντησε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο instagram σε ρατσιστικά σχόλια ενός “fashion blogger” ο οποίος υποστήριζε “πως οι παχουλές δεν έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν με σορτσάκι στο κέντρο της Αθήνα και δεν πρέπει να δείχνουν τα πόδια τους στον κόσμο”.

Η Αντιγόνη Πάντα ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία στο προφιλ της, σπάζοντας δημοσίως με μια συμβολική κίνηση κάθε ρατσιστικό στερεότυπο το οποίο δημιουργεί νόρμες για το γυναικείο σώμα, όπου σύμφωνα με αυτές κάποια πρέπει να κυκλοφορούν και να επιδεικνύονται γιατί είναι “καλλίγραμμα” και όποια αποκλίνουν θα πρέπει να κρύβονται σπίτι ή να βγαίνουν με κελεμπία.

Συγκεκριμένα η Αντιγόνη έγραψε: “Διάβαζα σήμερα στο timeline μου από πολλούς φίλους, ότι κάποια που ονομάζει τον εαυτό της “fashion blogger” βγήκε σε πρωινό και είπε ότι οι παχουλές δεν έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν με σορτσάκι στο κέντρο της Αθήνας (και πουθενά αλλού να υποθέσω ότι ήταν η σκέψη της) και δεν πρέπει να δείχνουν τα πόδια τους στον κόσμο. Δεν ξέρω καν ποια είναι δαύτη, ούτε με νοιάζει αλλά επειδή υπάρχουν κι άλλοι κοντόφθαλμοι εκεί έξω, ως χοντρή με εγκέφαλο που ευτυχώς ακόμη λειτουργεί, θέλω να δηλώσω ότι θα φοράω σορτσάκι στο κέντρο της Αθήνας και οπουδήποτε αλλού μου τη βαρέσει, μέχρι το τέλος του κόσμου αζ άι νόου ιτ. Και αν η “αισθητική” κάποιων δεν το αντέχει… frankly my dear… I don’t give a damn που θα έλεγε και ο Κλαρκ.”

panta101115

www.alfavita.gr