Αφγανοί σε πορεία για την αποκατάσταση γυναίκας κυβερνήτριας

Από Αssociated Press, Καμπούλ

Ένας Αφγανός ακτιβιστής είπε ότι εκατοντάδες άνδρες πραγματοποίησαν πορεία στην επαρχιακή πρωτεύουσα Firuz Koh, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκορ, απαιτώντας την αποκατάσταση της γυναίκας κυβερνήτριας που επανατοποθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Waqif Khudayaar, ένας από τους οργανωτές της διαμαρτυρίας, είπε το Σάββατο ότι άνδρες από όλα τα στρώματα της κοινωνίας και όλες τις ηλικίες, πραγματοποίησαν την πορεία, ζητώντας την αποκατάσταση της Seema Joyenda στη θέση της.

Η Joyenda διορίστηκε κυβερνήτρια της Ghor, μιας από τις φτωχότερες επαρχίες του Αφγανιστάν, τον Ιούνιο. Την Πέμπτη επαναδιορίστηκε ως αναπληρώτρια κυβερνήτρια της επαρχίας της Καμπούλ.

Η Joyenda, μια από τις δύο γυναίκες κυβερνήτριες στο Αφγανιστάν, δέχθηκε έντονη πίεση από θρησκευτικές προσωπικότητες και τοπικούς πολιτικούς, καθώς και απειλές για τη ζωή της, – κάτι καθόλου ασυνήθιστο για γυναίκες που δουλεύουν στο Αφγανιστάν.

Ο Khudayaar είπε ότι η Joyenda αντιμετώπισε αποτελεσματικά την διαφθορά και την ανισότητα. Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό που έλεγαν “Όχι άλλη διαφθορά”.

Από Αssociated Press, Καμπούλ