Όλα τα καλά: δισεκατομμυριούχος, νεοφιλελεύθερος και σεξιστής ο Τραμπ

Φραστική σεξιστική επίθεση εναντίον της Χίλαρι Κλίντον έκανε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων γα τις ερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ.

Προσπάθησε να εξευτελίσει την Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, χρησιμοποιώντας μια χυδαία έκφραση προκειμένου να περιγράψει την ήττα της από τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος, το 2008.

«Θα κέρδιζε τον Ομπάμα» είπε ο Τραμπ για την Κλίντον σε ομιλία του στο Μίσιγκαν.

«… Θα τον νικούσε –ήταν το φαβορί για τη νίκη– ωστόσο εκείνη πήρε…@ (she got schlonged). Έχασε». Η έκφραση «schlong» είναι μια εβραϊκή λέξη, που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί κανείς στην αργκό στα ανδρικά γεννητικά όργανα.

Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Χίλαρι Κλίντον άργησε να επιστρέψει στο στούντιο έπειτα από ένα διάλειμμα για να πάει στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης των Δημοκρατικών σ’ εκείνες τις εκλογές.

«Δεν θα απαντήσουμε στον Τραμπ, αλλά όλοι κατανοούμε την ταπείνωση που αυτή η υποτιμητική γλώσσα προκαλεί σε όλες τις γυναίκες» σημείωσε δηκτικά η διευθύντρια επικοινωνίας της Χίλαρι Κλίντον. Δεν θα απαντήσει στα σχόλιά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων η Κλίντον, είπε, καταδίκασε ωστόσο με δριμύτητα τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Τραμπ.

Υπάρχουν και καλά νέα, όμως. Μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δημοσιεύτηκε στις 22/12, κατέδειξε ότι ο Τραμπ θα έχανε από την Κλίντον εάν οι εκλογές για τον Λευκό Οίκο διεξάγονταν σήμερα.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Quinnipiac που δημοσιεύτηκε στις 23/12, 6 στις 10 γυναίκες δηλώνουν ότι θα «ένιωθαν ντροπή» εάν ο μεγιστάνας κατακτούσε τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, ενώ 4 στους 10 άνδρες που ισχυρίστηκαν το ίδιο.

Ακόμα και για υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων χρησιμοποίησε την ίδια έκφραση το 2011 ο ανεγκέφαλος αυτός, που δυστυχώς είναι υποψήφιος και δυστυχώς έρχεται πρώτος στο χώρο του. Ευχόμαστε την πλήρη αποτυχία του. Και φαίνεται ότι οι γυναίκες και πάλι θα γίνουν αιτία για να χάσουν οι ρεπουμπλικάνοι την προεδρία των ΗΠΑ.

Πληροφορίες από REUTERS

Σίσσυ Βωβού