Αναβάλλεται η γιορτή για τις έγκλειστες του Ελληνικού

Δυστυχώς, αναβάλλεται η γιορτή που σκοπεύαμε να κάνουμε στις 3 Ιανουαρίου στο Κέντρο Κράτησης αλλοδαπών γυναικών, στο Ελληνικό. Η διοίκηση του κέντρου δεν μας έδωσε άδεια αυτή τη φορά, παρά το ότι τη ζητήσαμε δια ζώσης περί τις 18 Δεκεμβρίου, και στείλαμε μέιλ στις 24 Δεκεμβρίου. Ο διοικητής μας είπε ότι το έστειλε στους αρμοδίους του υπουργείου, και αναμέναμε την απάντησή του μέχρι την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου. Η απάντηση δεν ήρθε ποτέ, κι εμείς θέλουμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας γι’ αυτό τον περιορισμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων γυναικών, οι οποίες μάλιστα πρόσφατα έκαναν διαμαρτυρίες για βίαιη απέλαση που συνοδευόταν από τραυματισμό κρατούμενης, και στη συνέχεια για τη θέρμανση που είχε χαλάσει και ξεπαγιάζανε, και την τροφή που ήταν κακής ποιότητας. Η διοίκηση του κέντρου μας διαβεβαίωσε στην προσωπική επίσκεψη ότι τα δύο αυτά θέματα διορθώθηκαν, ότι είχε χαλάσει το μηχάνημα της θέρμανσης και το φτιάξανε. Όσο για τις απελάσεις, είναι δυστυχώς μέσα στο πρόγραμμα, όπως φαίνεται από τις πρόσφατες πολιτικές αποφάσεις.

Στο κέντρο κράτησης είχαμε κάνει γιορτή στις 25 Δεκεμβρίου του 2014, όπου τότε ήταν 85 γυναίκες, στις 18 Ιανουαρίου 2015, όπου ήταν 65 γυναίκες, και στις 8 Μαρτίου 2014 όπου ήταν 20 γυναίκες.

Για την πρώτη επίσκεψή μας και την διοργάνωση γιορτής, μας είχε προσκαλέσει η ίδια η αστυνομική διεύθυνση. Τότε, μας είχαν πει ότι όποτε θέλουμε μπορούμε να κάνουμε κάποια εκδήλωση για τις έγκλειστες, κατόπιν συνεννόησης φυσικά, γι’ αυτό και προχωρήσαμε στις δύο επόμενες εκδηλώσεις.

Σήμερα η στάση έχει προφανώς αλλάξει, αλλά εμείς θα επιμείνουμε ζητώντας να πραγματοποιήσουμε τη γιορτή κατά το πρώτο 10ήμερο του νέου χρόνου. Ενημερώνουμε όσες φίλες ή συλλογικότητες πρόσφεραν χρήματα ή ανθρωπιστική βοήθεια, ότι θα αξιοποιηθούν όταν πάρουμε την άδεια και πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση.

Το Μωβ