Συζυγοκτονία στη Χαλκιδική, συνοδευόμενη με απαγωγή παιδιού

Δυστυχώς, θα “καλωσορίσουμε” τον καινούριο χρόνο με μια καινούρια συζυγοκτονία, η οποία όμως συνοδεύεται με την απαγωγή του 4χρονου παιδιού, που δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια και τη ζωή του.

Ο εν διαστάσει σύζυγος, μπήκε με “κόλπο” στο σπίτι της οικογένειας, όπου ζούσε η, νεκρή πλέον, με τα δύο μικρά παιδιά τους. Απ’ ότι αναφέρθηκε στα μίντια, ο φονιάς (ή φερόμενος φονιάς, κατά το πολιτικώς ορθό), της κατάφερε πολλές μαχαιριές, μετά πήρε το μικρό και εξαφανίστηκε. Αναφέρεται επίσης από διάφορες μαρτυρίες γνωστών και συγγενών της νεκρής, ότι υπήρχε βία εκ μέρους του, τόσο κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου όσο και μετά τη διακοπή του. Δυστυχώς, ούτε ο χωρισμός έσωσε τη ζωή αυτής της γυναίκας, όπως συμβαίνει συχνά, αφού γίνονται φόνοι ακόμα και μετά την διακοπή της συμβίωσης.

Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει ήδη αναρτήσει τη φωτογραφία του πατέρα και του παιδιού, με τη μέθοδο του Silver Alert, για να αναγνωριστεί από πολίτες και να δοθούν πληροφορίες ώστε να βρεθεί. Υπάρχει φόβος να μεταφερθεί το παιδί στην Αλβανία, όπου πιθανώς θα είναι δυσκολότερο να εντοπιστεί και να γυρίσει στην οικογένεια, γι’ αυτό και έχει δοθεί από την αστυνομία σήμα και στα σύνορα.

Σημειώνουμε πάλι με θλίψη ότι η συζυγοκτονία αναφέρεται στους περισσότερους τίτλους των μίντια ως οικογενειακή τραγωδία, όπως το συνηθίζουν, χωρίς να δίνουν την πρέπουσα σημασία στο δικαίωμα της γυναίκας στη ζωή και στην αυτονομία της.

Επίσης αναφέρεται με νόημα “ο Αλβανός”, από όσους δεν γνωρίζουν ακόμα και ούτε θέλουν να μάθουν, απ’ ότι φαίνεται, ότι η συζυγοκτονία δεν γνωρίζει εθνικότητες, έτσι βρίσκουν ακόμα μια ευκαιρία για να στρέψουν τη σκέψη προς ρατσιστικές κατευθύνσεις.

Σίσσυ Βωβού