Τουρκία: Φρένο και στο φλερτ…

Οι αρραβωνιασμένοι μπορούν να μιλούν μεταξύ τους για να γνωριστούν, αλλά θα πρέπει να αποφεύγουν να κρατιούνται από το χέρι και να φλερτάρουν, συνέστησε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

“Δεν είναι κακό να συναντιούνται οι αρραβωνιασμένοι για να γνωριστούν, στον βαθμό που δεν θα εκτίθενται δημοσίως”, ανέφερε η ανώτατη τουρκική ισλαμική αρχή, η Ντιγιανέτ, απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο είναι σκόπιμο να επιτρέπεται στους μελλόνυμφους να συναντιούνται μεταξύ τους πριν από τον γάμο.

“Όμως οι αρραβωνιασμένοι πρέπει να αποφεύγουν το φλερτ, να μην συζούν, να μην απομονώνονται σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κουτσομπολιά, να μην κρατιούνται από το χέρι και (να αποφεύγουν) κάθε άλλη συμπεριφορά που δεν εγκρίνεται από το Ισλάμ”, προσθέτει η Διεύθυνση στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Η Ντιγιανέτ ιδρύθηκε το 1924, έναν χρόνο μετά τη συγκρότηση του νέου τουρκικού κράτους πάνω στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το έργο της, με βάση το Σύνταγμα, είναι να διαφωτίζει τον λαό σε θρησκευτικά θέματα και η λειτουργία της έχει αναβαθμιστεί επί Ερντογάν.

Στη Κωνσταντινούπολη, σημαντικό μερος του πληθυσμού έχει υιοθετήσει τον δυτικό τρόπο ζωής, αλλά οι Τούρκοι πολίτες, στη μεγάλη πλειονότητά τους, παραμένουν πολύ συντηρητικοί. Οι σεξουαλικές σχέσεις πριν από τον γάμο αποτελούν θέμα ταμπού.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κατηγορούνται από την αντιπολιτευση για προώθηση ισλαμικής ατζέντας. Ο Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου και υπουργοί επικρίνονται συχνά για σεξιστικές δηλώσεις σε βάρος των γυναικών.

www.avgi.gr