Οι φρίκες της εβδομάδας – Νούμερο 5

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Εβδομαδιαία στήλη με θέματα έμφυλης βίας

Παρ’ ολίγον συζυγοκτονία στη Ρόδο

Μαχαίρωσε την σύζυγό του 31χρονος άνδρας, στο χωριό Δαματριά της Ρόδου στις 8-6, ως συνήθως μετά από καυγά, σχεδόν μεσάνυχτα, και μάλιστα μπροστά στο μικρό παιδί τους.
Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει την γυναίκα, εκείνος της επιτέθηκε ξανά και της κατάφερε ακόμα μια μαχαιριά. Η γυναίκα επέζησε, ενώ εκείνος, όταν αντιλήφθηκε ότι τον έχει κυκλώσει η αστυνομία, αυτοκτόνησε με το κυνηγετικό του όπλο περί τις 2.30 τα ξημερώματα.
Και πάλι διαβάζουμε “τραγωδία” ή “οικογενειακή τραγωδία”, όπου με έναν τίτλο ή ένα “συμπέρασμα” στην ειδησεογραφία, συσκοτίζεται η έννοια της ακραίας βίας κατά των γυναικών.

Σκάνδαλο: Εκτός φυλακής ο χρυσαυγίτης βιαστής από την Ιεράπετρα

Εκτός φυλακής βρίσκεται από χθες (8-6-2016) ο χρυσαυγίτης γυμναστής από την Ιεράπετρα, που πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό μιας 14χρονης αθλήτριάς του. Από 12 χρόνια έκτισε το 1, κάτι που αποτελεί σκάνδαλο απέναντι στη δίκαιη απαίτηση για τιμωρία των κακουργημάτων έμφυλης βίας.
Ο 56χρονος, ο οποίος κρατήθηκε για έναν χρόνο στις φυλακές Τρίπολης και στη συνέχεια στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα υποβασταζόμενος από αστυνομικούς, με πατερίτσες και κολάρο ακινησίας στον λαιμό του.
Οι συνήγοροί του παρουσίασαν ιατρικές βεβαιώσεις για τη σοβαρή επιδείνωση της υγείας του, καθώς, όπως είχε ισχυριστεί και στο πρωτόδικο δικαστήριο, πάσχει από τη νόσο των δυτών.
Για «θέατρο» έκανε λόγο η πλευρά της πολιτικής αγωγής, χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον «αντιφατική» την πρόταση της εισαγγελέως.

 
Πλούσιο παρελθόν και κατηγορούμενος στη δίκη της Χ.Α.

 
Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών και 9 μηνών για τη διαπιστωμένη συμμετοχή του σε οργανωμένη επίθεση χρυσαυγιτών εις βάρος Πακιστανών μεταναστών στην περιοχή Βαϊνιά της Ιεράπετρας, τον Φεβρουάριο του 2013. Επί της απόφασης εκείνης έχει επίσης ασκήσει έφεση, με αναστέλλουσα ισχύ ως προς την εκτέλεση της ποινής του.
Για την επίθεση εκείνη, αλλά και για ακόμα μία περίπτωση εμπρησμού σε βάρος μεταναστών στην Ιεράπετρα, ο γυμναστής Γ.Π. κάθεται και στο εδώλιο της μεγάλης δίκης της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος και τέσσερα ακόμα μέλη της Χρυσής Αυγής από την Ιεράπετρα βρίσκονται μεταξύ των 69 κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Με πληροφορίες από Εφ.Συν και Μάριο Διονέλλη