Διαμαρτυρία στην Ισραηλινή πρεσβεία για τις αντιρρησίες συνείδησης Tair Kaminer & Omri Baranes!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/259340341095529/

fb
Διαμαρτυρόμαστε για τη νέα φυλάκιση των Ισραηλινών αντιρρησιών συνείδησης Ταϊρ Καμινέρ και Όμρι Μπαράνες και ζητάμε την απελευθέρωσή τους! Καλούμε άτομα και οργανώσεις να δηλώσουν την στήριξή τους και να λάβουν μέρος στην διαμαρτυρία μας αυτή την Δευτέρα 27 Ιουνίου ώρα 6 μ.μ. στην Ισραηλινή πρεσβεία, στη διασταύρωση των λεωφόρων Κηφισίας και Κατεχάκη, Αθήνα.
Στις 16 Ιουνίου επιβλήθηκε στην Όμρι Μπαράνες η τρίτη της ποινή φυλάκισης, αυτή τη φορά 30 ημέρες. Στις 19 Ιουνίου επιβλήθηκε στην Ταϊρ Καμινέρ η έκτη της ποινή φυλάκισης, αυτή τη φορά 45 ημέρες. Και οι δυο τους αρνούνται να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και αρνούνται να συμμετάσχουν στην κατοχή και την καταπίεση των Παλαιστινίων.

Η Ταϊρ Καμινέρ είχε πει: «Όσο επικρατεί ο βίαιος στρατιωτικός τρόπος, απλά θα έχουμε κι άλλες γενιές να μεγαλώνουν με μια κληρονομιά μίσους, η οποία μόνο χειρότερα θα κάνει τα πράγματα. Θα πρέπει να το σταματήσουμε αυτό – τώρα!»

Η Όμρι Μπαράνες στη δική της δήλωση άρνησης στράτευσης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Ο στρατός παράγει ένα κύκλο βίας ενώ ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται τη χώρα. Πολιτικοί και όσοι ηγούνται του δημόσιου βίου είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία αυτού του εγκληματικού θεσμού, με αποτέλεσμα η χώρα μας είναι μιλιταριστική. Η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική και ο στρατός θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της ισραηλινής ζωής.»

Συλλογή υπογραφών για την απελευθέρωση των δύο αντιρρησιών συνείδησης εδώ: http://www.wri-irg.org/en/node/26427