Βενεζουέλα: δολοφονήθηκε η Elizabeth Aguilera

Ήταν ακτιβίστρια, ενεργό μέλος και στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, 43 ετών. Δολοφονήθηκε και κάηκε από παραστρατιωτικούς, στις 27 Ιουνίου, γιατί κυνηγούσε το οργανωμένο έγκλημα στη Βενεζουέλα.

Ήταν στέλεχος της τοπικής οργάνωσης του PSUV  του κόμματος του Νικολάς Μαδούρο, πυροβολήθηκε στο τομέα  Cota 905 και στη συνέχεια οι δολοφόνοι της έκαψαν το σώμα της.

Φωτογραφίες του καμμένου πτώματος της Aguilera αναρτήθηκαν από τους δολοφόνους της στο διαδίκτυο. Το έγκλημα επιβεβαιώθηκε από τον  ανώτερο  κυβερνητικό υπάλληλο της περιοχής Daniel Aponte, ο οποίος επιβεβαίωσε πώς η δολοφονία έγινε από παραστρατιωτική οργάνωση. Το PSUV εκφράζει την αλληλεγγύη του και δηλώνει πώς  θά αποδοθεί δικαιοσύνη. Η Aguilera ήταν μαχήτρια και οπαδός του κομαντάτε Τσάβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αιτία της δολοφονίας της στάθηκε το γεγονός πώς πληροφορούσε σχετικά με τη δράση της παραστρατιωτικής αυτής οργάνωσης στην περιοχή της.

Η συγκεκριμένη περιοχή ελέγχεται από ένα άτομο με το παρατσούκλι “Coki”, ο οποίος έχει υπό τις διαταγές του 120 άτομα. Η συμμορία του Coki εμπλέκεται σε  κλοπές, απαγωγές, εκβιασμούς, κλοπές αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Nacional οι κάτοικοι της περιοχής  βοήθησαν να προσδιοριστεί η ακριβής θέση της συμμορίας τον Ιούλιο του 2015

Πηγή: telesurtv