Σε άμυνα σκότωσε η 22χρονη για σεξουαλική επίθεση, στην Κόρινθο

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Η 22χρονη κοπέλα που σκότωσε 45χρονο άνδρα στην Κόρινθο τη νύχτα της 22 Ιουνίου, εξηγεί μέσω του δικηγόρου της ότι βρισκόταν σε άμυνα. Ο φόνος έγινε περί τις 3 τα ξημερώματα, όταν το θύμα παρενοχλούσε, επιτιθόταν, πρόσβαλλε και απειλούσε την ίδια και την ανήλικη (17χρονη) φίλη της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κ. Στέλλιο Μάρκελλο:
«Ό,τι έγινε, έγινε σε θέση αμύνης για τις πελάτισσές μου… Το θύμα στις 3:00 τα ξημερώματα, σε ένα παγκάκι στο κέντρο της πόλης, τις πλησίασε με διαθέσεις ερωτικές. Τους ζήτησε να έρθουν σε συνεύρεση ερωτική. Μάλιστα θα τις πλήρωνε… Τα κορίτσια αρνήθηκαν. Τις πίεσε ψυχολογικά, τις έβρισε, τους έκανε χειρονομίες…»

«Του ζήτησαν να φύγει όμως εκείνος έβαλε τα χέρια του στα στήθη της 17χρονης. Έφυγε από κοντά του και έντρομη διαπίστωσε ότι προσπαθούσε να βγάλει μαχαίρι από την πίσω τσέπη του παντελονιού του. Προσπάθησε να προστατεύσει τη ζωή της η ίδια αλλά και τη ζωή της φίλης της… Η φίλη της, που ήταν δίπλα της, άνοιξε την τσάντα της, έβγαλε από μέσα ένα κουζινομάχαιρο και το έμπηξε στο στήθος, στην καρδιά του θύματος».
Η θύτης και το θύμα δεν γνωρίζονταν, όπως αναφέρει ο δικηγόρος.  Επίσης, συμπληρώνει ότι όλο το περιστατικό έχει καταγραφεί από κάμερα παρακείμενου καταστήματος, και μάλιστα ότι προηγουμένως, την ίδια νύχτα, ο άνδρας είχε επιτεθεί και σε άλλες κοπέλες οι οποίες έτρεξαν έντρομες προς διάφορες κατευθύνσεις.  «Και αυτό το γεγονός έχει καταγραφεί από τις κάμερες».

Παρ’ όλα αυτά, η κοπέλα που προσπάθησε να αμυνθεί από τη σεξουαλική επίθεση και να σώσει εαυτήν και την ανήλικη φίλη της από τον επιτιθέμενο, βρίσκεται προφυλακισμένη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση παρά το γεγονός δεν γνώριζε το θύμα, και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ δήλωσε ότι το μαχαίρι το έφερε στην τσάντα της για να το χρησιμοποιήσει για την αυτοάμυνά της σε περίπτωση ανάγκης. Συνελήφθησαν ακόμα, η 17χρονη φίλη και θύμα επίσης της σεξουαλικής επίθεσης, καθώς και δύο άτομα που πρόσφεραν στις κοπέλες καταφύγιο μετά το φονικό, για υπόθαλψη εγκληματία.

Είναι φανερό, ότι οι ανακριτικές αρχές δεν έχουν πάρει τα μηνύματα για τον αγώνα που γίνεται παγκοσμίως για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και με την κατηγορία που απήγγειλαν δεν λαμβάνουν υπόψιν το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοάμυνά τους, έστω και αν σ’ αυτή την περίπτωση είχε τραγική κατάληξη. Και δυστυχώς έχουμε πάμπολλες περιπτώσεις που οι φορείς της Δικαιοσύνης αρνουνται με τον τρόπο τους το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοπροστασία τους.

Οι γυναικείες οργανώσεις θα αμφισβητήσουν αυτή την κατηγορία, και θα επιμείνουν να λάβει υπόψιν του το δικαστήριο την θέση της αυτοάμυνας την οποία επικαλείται η δράστις, και η οποία προκύπτει από όλα τα στοιχεία.