Οι φρίκες της εβδομάδας – Νο 9

Εβδομαδιαία στήλη που περιλαμβάνει υποθέσεις έμφυλης βίας από την Ελλάδα – Τα θέματα αναρτώνται με φθίνουσες ημερομηνίες

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Παθολόγος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος ασθενούς στην Κατερίνη

Παθολόγος καταδικάστηκε από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση ενός έτους, με τριετή αναστολή, διότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος νεαρής ασθενούς, την ώρα της εξέτασής της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα, τον Ιούνιο του 2009, στα πολυιατρεία του ΙΚΑ Κατερίνης, όπου είχε απευθυνθεί η 26χρονη, τότε, καταγγέλλουσα, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα υγείας.

Αφού διέγνωσε ότι επρόκειτο για κρυολόγημα κι ότι η κοπέλα ήταν «πιασμένη», ο κατηγορούμενος την έπεισε να της τοποθετήσει αλοιφή, οπότε άρχισε να κάνει μαλάξεις εστιάζοντας στο στήθος της. Όπως περιγράφεται στην δικογραφία, όταν ο γιατρός έβαλε το χέρι του στο παντελόνι και το εσώρουχο της ασθενούς, επιχειρώντας παράλληλα να τη φιλήσει, εκείνη έβαλε τις φωνές εγκαταλείποντας σε έξαλλη κατάσταση το γραφείο του. Στην συνέχεια, κατήγγειλε σε συνάδελφο του κατηγορούμενου παθολόγου τα όσα είχαν προηγηθεί και απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

Απολογούμενος ο γιατρός αρνήθηκε την πράξη, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση. Δεν έπεισε όμως το δικαστήριο, που τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ) – 19-10-16

Από ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας – Όλες οι υποθέσεις είναι για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

18 Οκτωβρίου 2016

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα κ.λπ. αδικημάτων, σε βάρος ημεδαπής.

Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 25χρονου ημεδαπού για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, της παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα, της δυσφήμισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης καθώς και παράβασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.

Προηγήθηκε καταγγελία 24χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο δημοσίευσε σε ψευδεπίγραφο προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, γυμνές φωτογραφίες της, τις οποίες είχε αποθηκευμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε κλαπεί κατά το παρελθόν από οικία της.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελικής αρχής και παραγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα επίμαχα ηλεκτρονικά σε περιοχή της Μακεδονίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία και σε επαγγελματικό χώρο του 25χρονου ημεδαπού, διακριβώθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις , ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, δυο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι οι οποίοι απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 25χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

8 Οκτωβρίου 2016

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βάρος ανήλικης.

Σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, των πορνογραφικών αναπαραστάσεων ανηλίκων και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βάρος ανήλικης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της μητέρας 12χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης, που συνομιλούσε με την κόρη της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την έπεισε να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες, προσποιούμενος ότι είναι συνομήλικο της κορίτσι.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα ο δράστης δημοσίευσε τις φωτογραφίες στην ίδια ιστοσελίδα, ενώ επιπλέον απειλούσε την ανήλικη με νέα δημοσίευση, προκειμένου να του αποστείλει και άλλες φωτογραφίες.

Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας και παραγγέλθηκε στη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων – δεδομένων από την οποία ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη στην οικία του 20χρονου σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολούθως αστυνομικοί, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγαν έρευνα και από την επιτόπια έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και συνελήφθη. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο κινητά τηλέφωνα με αντίστοιχες κάρτες SIM , τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

7 Οκτωβρίου 2016

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο στοχευμένων πολύμηνων ερευνών, συμμετέχοντες σε παγκόσμια επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, κατάφερε να ταυτοποιήσει ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχε και είχε πρόσφορο για διαμοιρασμό αντίστοιχο υλικό.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η οποία και εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Επακολούθησε άμεση και εμπεριστατωμένη αστυνομική διαδικτυακή έρευνα από την οποία προέκυψαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξωτερικός σκληρός δίσκος και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα οποία θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαΔευτέρα, 17 Οκτωβρίου, 2016 για εργαστηριακή διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR