Ετήσια τακτική γενική συνέλευση- TO ΜΩΒ

Η φωτογραφία είναι από την διαμαρτυρία μας στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Γυναικών στο Ελληνικό, στις 27/11/2016, στα πλαίσια του τριημέρου ακτιβιστικών δράσεων για την 25η Νοέμβρη, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:

Καλούνται τα μέλη του σωματείου ΤΟ ΜΩΒ σε τακτική ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2016 σε αίθουσα του χώρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων WΕLCOΜMON, Καποδιστρίου 4 (συνέχεια της Σόλωνος), στις 9 Δεκεμβρίου, και ώρα 5.30 μ.μ.

Σύμφωνα με το καταστατικό, η συνέλευσή μας δεν είναι εκλογική.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ:

Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) για το χρόνο που πέρασε.

Οικονομικός απολογισμός έτους από την ταμία.

Προϋπολογισμός για το επόμενο έτος.

Προγραμματισμός δράσεων για το επόμενο έτος.

Θα ακολουθήσει γενική συζήτηση για τις εξελίξεις στο φεμινιστικό κίνημα.

Όποιο άλλο θέμα τεθεί κατά την έναρξη, από μέλος ή μέλη.

Η συνέλευση είναι ανοιχτή για τα μέλη και τις φίλες του Μωβ, αλλά δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα έως και την ημέρα της συνέλευσης, και όσες θέλουν να εγγραφούν έως τις 6 Δεκεμβρίου.

Πρόεδρος της συνέλευσης θα εκλεγεί κατά την έναρξη των εργασιών.

Αθήνα, 9-11-2016

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Σίσσυ Βωβού

Η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. Ματίνα Καραγιαννίδου-Σταμπουλή

**************************************************************************

ΣΥΝΟΨΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Πραγματοποιήθηκε στις 09-12-2016 η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Μωβ στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας και κοινωνικής ένταξης προσφύγων WELCOMMON στην Αθήνα, στη διεύθυνση Καποδιστρίου 4.

Αρχικά παρουσιάστηκε από την Πρόεδρο του Δ.Σ. Σίσσυ Βωβού ο απολογισμός δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.

Η συνέλευση συνεχίστηκε με τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους που παρουσίασε η Ταμίας του Δ.Σ. Ξανθίππη Ζαχαριάδου, και την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.), η οποία ήταν θετική, και παρουσιάστηκε από το μέλος της Ε.Ε. Άση Κλαυδιανού: ΕΚΘΕΣΗ.

Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις, και δόθηκαν απαντήσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Κατόπιν διεξήχθησαν οι ψηφοφορίες, όπου έγινε ομόφωνα δεκτός ο διοικητικός απολογισμός, ο οικονομικός απολογισμός, και ο προϋπολογισμός.

Στην πλούσια και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε για τον προγραμματισμό των δράσεων του 2017, παρουσιάστηκε πρώτα από το μέλος Βέρα Σιατερλή το σχέδιο διοργάνωσης φεμινιστικού camping εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου 2017, στο ωραίο παραθαλάσσιο camping Αλκυώνη, στο χωριό Σχίνο που ανήκει διοικητικά στο Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων. Θα ανακοινώσουμε την διοργάνωση αυτή σύντομα, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι γυναίκες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους. Για το camping θα οργανωθεί πρόγραμμα γύρω στο Μάρτιο με Απρίλιο για τις συζητήσεις, τα εργαστήρια και τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Προτάθηκε η δημιουργία facebook event για το camping αυτό, και για πρόσκληση άλλων οργανώσεων ή ατόμων που θα ήθελαν να συμμετέχουν, να προετοιμάσουν τις δικές τους προτάσεις. Τονίστηκε, ότι ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχουσών μπορεί να πάρουμε καλύτερη έκπτωση, άρα θα φροντίσουμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή.

Διαβάστηκε μήνυμα του μέλους μας Κωνσταντίνας Κούνεβα: ΜΗΝΥΜΑ. Συμφωνήσαμε να εντείνουμε την πίεση για να κυρωθεί η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Προτάθηκε επίσης να κάνουμε καμπάνια για την κατάργηση του άρθρου 339, παράγραφος 3 του Ποινικού Κώδικα. Υιοθετήθηκε ομόφωνα σχετικό ψήφισμα: ΨΗΦΙΣΜΑ.

Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας για γυναίκες κρατούμενες σε κέντρα κράτησης και φυλακές, και να εξετάσουμε αν μπορούμε να κάνουμε σχετικές επισκέψεις και διαμαρτυρίες και για άλλες κρατούμενες εκτός από Ελληνικό και Κορυδαλλό.

Επιπλέον συμφωνήσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα των μονογονεϊκών οικογενειών, που είναι κατά 90% με γυναίκες αρχηγούς οι οποίες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη έως αδιέξοδη κατάσταση για να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις με τα παιδιά.

Συζητήθηκε επίσης ο βιασμός από συγγενείς, η παγίδευση των γυναικών ή κοριτσιών που τον υφίστανται και η καταστροφή της ζωής τους, με βάση ανάλυση μέλους μας με καταγωγή από Αίγυπτο.

Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στην έκδοση φυλλαδίου για σεξουαλική υγεία και αντισύλληψη-έκτρωση, θέματα που δεν είναι τόσο γνωστά στις γυναίκες, ούτε στις νέες και τις έφηβες, ούτε συχνά και στις μεγαλύτερες. Θα εξεταστεί πρόταση να συντάξουμε βιβλιαράκι αναλυτικό για το θέμα.

Συμφωνήσαμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία από την Ε’ Δημοτικού.

Αποφασίσαμε, τέλος, να στηρίξουμε το αίτημα απόσυρσης από κάθε χώρο του διαδικτύου, των φωτογραφιών διαπόμπευσης δεκάδων γυναικών, που είχαν δημοσιευθεί τον Μάιο του 2012 και δυστυχώς ακόμα είναι προσβάσιμες σε κάποιους ιστότοπους.

Η Πρόεδρος της Συνέλευσης Αλεξία Τσούνη

Η Γραμματέας της Συνέλευσης Βίκυ Κανατά