ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΣΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

Οι απολυμένες καθαρίστριες των λεωφορειών της ΟΣΥ συνεχίζουν τον αγώνα τους. Καθημερινά με πορείες, συγκεντρώσεις και περιφρούρηση στα αμαξοστάσια, διεκδικούν την δουλειά τους και τις χρωστούμενες αμοιβές τους για πάνω από 6 μήνες. Τις τελευταίες ημέρες έλαβαν μικρό μόνο μέρος των οφειλομένων και δεδουλευμένων, αλλά αγωνίζονται τόσο για την αποπληρωμή τους, όσο και για την σύναψη συμβάσεων από την εταιρία, χωρίς τη μεσολάβηση εργολάβων. Οι διακηρύξεις για αποπομπή των εργολάβων, τουλάχιστον από τις επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα, έχουν μείνει μέχρι τώρα στα χαρτιά, επιτρέποντας την διαιώνιση του εργασιακού μεσαίωνα.

Τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και δύο ημέρες μετά, έκαναν πολλές δημόσιες εκδηλώσεις, παρά το τσουχτερό κρύο, τις οποίες και θα συνεχίσουν από τις 2 Ιανουαρίου.

Ζητούν συμμετοχή αλληλέγγυων στις περιφρουρήσεις που κάνουν τα βράδια στα αμαξοστάσια, όπως είχε γίνει και κατά την πολύμηνη απεργία τους πριν λίγους μήνες, στις οποίες και η συλλογικότητα του Μωβ συμμετείχε, όπως και συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες από διάφορους χώρους.

Οι καθαρίστριες της ΟΣΥ δεν είναι μόνες τους, αλλά χρειάζεται και έμπρακτη αλληλεγγύη για να στηριχτεί και να νικήσει ο δίκαιος αγώνας τους.

Δυστυχώς έχει ήδη προσληφθεί νέος εργολάβος (ΕΥΚ) με άλλους εργαζόμενους και εργαζόμενες, δηλαδή απεργοσπαστικός μηχανισμός, με ευθύνη βεβαίως της διοίκησης της ΟΣΥ.
Βλ. προηγούμενη δημοσίευσή μας, της 19 Δεκ., με ολόκληρη την ανακοίνωση του σωματείου τους, ΣΕΡΚΑ, όπου παρουσιάζεται συνολικά ο αγώνα τους, καθώς και προηγούμενα δημοσιεύματα.
Σ.Β.