Λασίθι: Εργοδότες ζητούν ερωτικά ανταλλάγματα για μια θέση εργασίας

Καταγγελίες που σοκάρουν είδαν το φως της δημοσιότητας στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου της περιοχής του Λασιθίου, δύο γυναίκες κατήγγειλαν πως εργοδότες και διευθυντικά στελέχη τους ζήτησαν ερωτικά ανταλλάγματα προκειμένου να τις προσλάβουν ή να μην τις απολύσουν.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Μανόλης Πεπόνης σημειώνοντας ότι ευτυχώς αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Πρόκειται για ενημέρωση τις πρώτες ημέρες του χρόνου, όμως, οι καταγγελίες αυτές δεν σοκάρουν, όπως αναφέρεται σε πολλά μέσα, δυστυχώς. Γιατί αποτελεί εκτεταμένη πρακτική των εργοδοτών να επωφελούνται από τη σχέση εργασιακής εξουσίας απέναντι στις υπαλλήλους, για να την επεκτείνουν σε κατάχρηση εξουσίας με ερωτικό ή σεξουαλικό περιεχόμενο, για κάποιο διάστημα, μέχρι που να βαρεθούν την υπάλληλο που ενέδωσε ή εξαναγκάστηκε για να διατηρήσει τη δουλειά της, και να την απολύσουν έτσι κι αλλιώς μια ώρα αρχήτερα από όσες δεν ενδίδουν.

497115839

Άρα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασηθίου ας μην μιλάει για εξαίρεση, αλλά να βγάλει φυλλάδια που να απευθύνονται στις εργαζόμενες για να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, και προπάντων ότι θα υπάρξει αλληλεγγύη των σωματείων σε περίπτωση που γίνει τέτοιου είδους κατάχρηση εξουσίας. Και φυσικά, μπορεί να κάνει πολλές άλλες ενέργειες για την ενδυνάμωση των εργαζομένων γυναικών και την τρομοκράτηση των επίδοξων ερωτύλων εργοδοτών ή, ακόμα, και συναδέλφων, δυστυχώς.

Σ.Β.