Εξελίξεις στον αγώνα των καθαριστριών της ΟΣΥ

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Με μαζική διαμαρτυρία μέσα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνέχισαν οι απλήρωτες και απολυμένες καθαρίστριες της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) τον αγώνα τους χθες (17-1). Είχαν μαζική παρουσία και φώναζαν συνθήματα για πολλές ώρες. Είναι εξοργισμένες με τη στάση της επιχείρησης, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν μείνει απλήρωτες για τόσο πολλούς μήνες, όπως επαναλαμβάνουν διαρκώς στις συνεντεύξεις τους.

Απαιτούν την καταλαβολή των καθυστερούμενων δεδουλευμένων τους και την υπογραφή σύμβασης εργασίας απευθείας από την εταιρία, κάτι που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και η εταιρία, αλλά δεν το κάνουν πράξη.

Επιτροπή επισκέφθηκε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, και διαμαρτυρήθηκε για την άρνηση της εταιρίας να εφαρμόσει δικαστική απόφαση για τα χρήματα που τους χρωστά ο εργολάβος. Η ηγεσία του υπουργείου ανέλαβε την ευθύνη για την καταβολή των χρωστούμενων μέσα σε δύο εβδομάδες. Αυτή είναι μια καλή εξέλιξη, και αναμένουν την υλοποίησή της.

Το σημαντικό είναι η πρόσληψή τους και η εκδίωξη της νέας εργολαβικής εταιρίας η οποία θέλει να προσλάβει τις μισές από τις εργαζόμενες,  στους διαδοχικούς εργολάβους, οι οποίοι προσλάμβαναν το ίδιο προσωπικό. Αναλυτική παρουσίαση στην ανακοίνωση του σωματείου τους, ΣΕΡΚΑ, δημοσιευμένη στο Μωβ στις 19 Δεκεμβρίου.

Σήμερα 18/1, θα συγκεντρωθούν μπροστά από τη Βουλή στις 11.30. Ζητούν την αλληλεγγύη του κινήματος με την παρουσία στις κινητοποιήσεις τους.