Μια 15χρονη υπέρβαρη μπαλαρίνα «γκρεμίζει» τα στερεότυπα

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Μια μπαλαρίνα πρέπει να είναι αδύνατη, με ψηλά και λεπτά πόδια. Η άρνηση της Lizzy Ηowell να συμβιβαστεί με αυτά τα στερεότυπα έκανε τον κόσμο να μιλάει για εκείνη.
Μια 15χρονη χορεύτρια από το Deleware σπάει τα στερεότυπα. Η Lizzy Ηowell δεν είναι μια συνηθισμένη χορεύτρια. Είναι ένα κορίτσι που παρά το νεαρό της ηλικίας του επιδεικνύει τόλμη και δύναμη ψυχής. Πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και ο χορός την κάνει να νιώθει καλύτερα. Πολλοί της λένε ότι δεν θα καταφέρει να γίνει χορεύτρια, ωστόσο εκείνη φοράει το κορμάκι της και τους αποδεικνύει ότι κάνουν λάθος.

Πρόσφατα, η νεαρή ανέβασε ένα βίντεο όπου χορεύει μαζί τις άλλες μπαλαρίνες, ενθουσιάζοντας όλον τον κόσμο, κερδίζοντας επαίνους για το θάρρος της να αμφισβητήσει τα στερεότυπα σχετικά με το κορμί μιας μπαλαρίνας αποδεικνύοντας ότι ο χορός είναι για όλους.

«Μου έχουν πει πολλές φορές ότι δεν θα καταφέρω τίποτα στον χώρο του μπαλέτου αν δεν χάσω κιλά» λέει η ίδια.

«Με την πάροδο των ετών, έχω μάθει να μην νοιάζομαι για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι. Αν θέλουν να σε μειώσουν, άφησέ τους και δείξε τους ότι μπορείς να το καταφέρεις».
Παράλληλα, η 15χρονη είναι πρέσβειρα ατόμων με αναπηρία, αφού πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, και τονίζει ότι ο χορός την βοηθά να απελευθερώσει το άγχος για την υγεία της, και την κάνει να νιώθει όμορφα. «Δεν εγκατέλειψα, την εγκαταλείπετε ούτε εσείς» προσθέτει.

15-Year-Old Dancer's Body Positivity Message

This 15-year-old dancer is breaking barriers.

Gepostet von Yahoo News am Montag, 23. Januar 2017

 

ΠΗΓΗ: Thetoc 25/1/17