ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πληροφορίες για το ερωτηματολόγιο:

Ζητάμε την υποστήριξή σας για το παρακάτω ζήτημα. Η έλλειψη στοιχείων από κρατικούς φορείς και μαιευτήρια όλης της χώρας είναι εμφανής και αποκαρδιωτική… Εμπνευσμένες από άλλες παρόμοιες δράσεις κρατών-μελών του Ευρωπαϊκού δικτύου ENCA δημιουργήσαμε το παρακάτω ερωτηματολόγιο για να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύ κοινό σχετικά με τις συνθήκες της γέννησης στην Ελλάδα και να ακουστούν οι φωνές των γυναικών που γεννάνε! Τα αποτελέσματα θα τα επεξεργαστούν επαγγελματίες και θα τα χρησιμοποιήσουμε για ενημέρωση, αλλαγές και ευαισθητοποίηση ώστε να βελτιωθεί ο τρόπος που ξεκινάει η νέα ζωή!

Το ερωτηματολόγιο θα είναι διαθέσιμο για 40 + 2 εβδομάδες, μια συμβολική χρονική διάρκεια μια και συχνά η έναρξη του τοκετού ορίζεται από νούμερα. Αυτό εξάλλου αποτελεί και το θέμα της φετινής Διεθνούς Εβδομάδας Σεβασμού για τη Γέννα, μιας πρωτοβουλίας του ευρωπαϊκού δικτύου ENCA (για πληροφορίες δείτε εδώ: www.enca.info, www.encahellas.eu).

Συμπληρώστε το και κοινοποιήστε το σε όλες τις γυναίκες που έχουν γεννήσει στην Ελλάδα, είτε πρόσφατα είτε παλιότερα!

Παρακαλούμε συμπληρώστε το και κοινοποιήστε το!

http://www.encahellas.eu/questionnaire_enca.html

Η αυτοπαρουσίαση του Δικτύου ENCA HELLAS

Το Δίκτυο ENCA Hellas ασχολείται με τη βελτίωση των συνθηκών της περιγεννητικής φροντίδας ώστε η περιγεννητική περίοδος, από τη σύλληψη μέχρι και τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού, να απολαμβάνει τη βέλτιστη υποστήριξη σε σωματικό, συναισθηματικό και ψυχικό επίπεδο για όλους τους εμπλεκόμενους (μητέρα, βρέφος/βρέφη, πατέρας, άλλα μέλη της οικογένειας). Γνωρίζουμε από κοινωνιολογικές έρευνες πως κάτι τέτοιο φέρνει σημαντικά θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό και σε κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο.

Με τη δική σας συμβολή θα μπορέσουμε να προσφέρουμε πληροφόρηση, συνειδητοποίηση και αλλαγές ώστε όλες οι οικογένειες να έχουν τις επιλογές φροντίδας που τους ταιριάζουν για την περίοδο αυτή.

Σας ζητάμε να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να συμπληρώστε το παρακάτω ερωτηματολόγιο. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται:
– σε γυναίκες που έχουν γεννήσει ένα ή περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα (ανεξαρτήτως αν ήταν πρόσφατα ή πριν από χρόνια)
– σε γυναίκες που είναι έγκυες αυτή την περίοδο
– σε γυναίκες που είχαν εγκυμοσύνη από την οποία δεν επιβίωσε το μωρό/τα μωρά σε οποιαδήποτε φάση της κύησης (λόγω ασθένειας, αποβολής, διακοπής κύησης ή άλλου λόγου)

Βασικός στόχος μας είναι να συλλέξουμε στοιχεία για τις συνθήκες και τις επιλογές της περιγεννητικής φροντίδας στην Ελλάδα (μια και τα στοιχεία από επίσημους κρατικούς φορείς και νοσοκομεία/κλινικές είναι ανύπαρκτα ή ελλιπή), να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύ κοινό για τις υπάρχουσες συνθήκες και επιλογές και, με τα ευρήματα του ερωτηματολογίου αυτού, να συμβάλουμε στην εύρεση λύσεων και στην εφαρμογή αλλαγών για βέλτιστη περιγεννητική φροντίδα.

Εαν κάποια από εσάς θέλει να στείλει την ιστορία της, δείτε λεπτομέρειες εδώ http://www.encahellas.eu/nuepsilonalpha/9161821