Διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και του φασισμού-Αθήνα

Η πρώτη φωτογραφία από τη διαδήλωση, με το φακό του Left.gr, Άγγελος Καλοδούκας

Μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις μεταναστών και μεταναστριών, προσφύγων και αλληλέγγυων εξελίχθηκαν χθες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης, για την διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού, του πολέμου, της φτώχειας και του φασισμού. Αυτή είναι η απάντηση στις αντιδραστικές ιδέες και πρακτικές που αναπτύσσονται, δυστυχώς, σε όλη την Ευρώπη.

map_9

Η αφίσα των εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη

Στις πορείες καλούσαν συνδικαλιστικές παρατάξεις και συνδικάτα, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, αυτόνομα στέκια, αριστερές παρατάξεις, δίκτυα προσφύγων από αρκετές καταλήψεις στέγης. Ιδιαίτερα στην Αθήνα είχαμε πρόσφυγες που ήρθαν από μακριά, το Λαύριο, το χώρο διαμονής του Ελληνικού, τη Μαλακάσα. Είχαν μπει και πούλμαν για τις μακρινές διαδρομές. Εκτιμάται ότι στη διαδήλωση της Αθήνας μετείχαν πάνω από 8.000 άτομα, και ήταν η μαζικότερη εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης συμμετείχαν η Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής, Το Μωβ το οποίο συμμετέχει στον αντιφασιστικό συντονισμό, και η φεμινιστική κίνηση Καμιά Ανοχή.

a2_14

Με το φακό του Άγγελου Καλοδούκα

a1_24

Με το φακό του Άγγελου Καλοδούκα

IMG_20170318_172527

Με το φακό του Μωβ, στην είσοδο της Ηρώδου Αττικού και δίπλα από τα γραφεία της ΕΕ, με τις κλούβες και τα ΜΑΤ να φυλάνε την εξουσία.

DSC_1529

Με το φακό του Μωβ, στη διάρκεια της πορείας

 

safe_image.php

Με το φακό της φεμινιστικής κίνησης Καμιά Ανοχή

Η διαδήλωση της Αθήνας ήταν ενωτική, και ευελπιστούμε οι ενωτικές πρωτοβουλίες να συνεχιστούν ώστε να ακούγεται δυνατότερα στην κοινωνία η φωνή του αντιρατσισμού, της υποστήριξης των προσφύγων, η φωνή υπέρ των ίσων δικαιωμάτων ντόπιων και ξένων, και υπέρ των ίσων δικαιωμάτων των δύο φύλων και κατά της έμφυλης βίας.

Το Μωβ