Όταν μια hairstylist ανακάλυψε ότι λείπει τούφα μαλλιών από το κεφάλι πελάτισσας…

Στις ΗΠΑ, ήδη εργαζόμενοι στη βιομηχανία της ομορφιάς εκπαιδεύονται για να αναγνωρίζουν τις περιπτώσεις ενδο-οικογενειακής βίας και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν αμέσως μετά

Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο στο Ιλινόις εγκρίθηκε νόμος βάσει του οποίου οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία της ομορφιάς οφείλουν να εκπαιδεύονται στην αναγνώριση ενδείξεων ενδο-οικογενειακής βίας στις πελάτισσές τους. Κι απ’ ό,τι φαίνεται αυτή η τροποποίηση στον νόμο απέδωσε.

Όπως αποκαλύπτει μία hair stylist σε σαλόνι ομορφιάς, ήξερε τι έπρεπε να κάνει, όταν χτενίζοντας μία γυναίκα ανακάλυψε ότι από το κεφάλι της έλειπε μία ολόκληρη τούφα μαλλιών. Παρατηρώντας το, η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα και τα πράγματα πήραν τον δρόμο που έπρεπε να πάρουν.

Βάσει του συγκεκριμένου νόμου, οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι σε κλάδους ομορφιάς, δεν χρειάζεται να αναφέρουν το περιστατικό κακοποίησης για το οποίο έλαβαν γνώση. Αρκεί να συμβουλεύσουν τις γυναίκες να επικοινωνήσουν με τα τοπικά αρμόδια γραφεία για παρόμοια ζητήματα.

Μακιγιέρ, κομμωτές και κομμώτριες, αισθητικοί, γενικώς επαγγελματίες που έρχονται σε άμεση και συχνή επαφή με τον γυναικείο πληθυσμό εκπαιδεύονται μέσα από ειδικά σεμινάρια και σε μία προσπάθεια να μειωθούν, αν όχι τα κρούσματα της ενδο-οικογενειακής βίας, τουλάχιστον τα περιστατικά που δεν φτάνουν ποτέ στη δικαιοσύνη…

Άλλωστε, οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι: 1 στις 4 γυναίκες και 1 στους 7 άντρες έχουν βιώσει ή βιώνουν τέτοιες καταστάσεις στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Πηγή: www.lifo.gr