Δείτε σε ποιές χώρες ακόμα και σήμερα είναι παράνομη η ομοφυλοφιλία

Μπορεί να γίνονται συνεχείς αγώνες για την ισότητα, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού για τα μέλη της LGBT κοινότητας, αλλά εν έτει 2017 ακόμα υπάρχουν χώρες στον κόσμο όπου είναι παράνομο να είσαι gay.

To Indy 100 του Independent δημοσιεύει έναν παγκόσμιο χάρτη όπου αποτυπώνονται οι χώρες όπου ακόμα και σήμερα υπάρχουν νόμοι κατά της ομοφυλοφιλίας.

Συνολικά 75 χώρες στον κόσμο θεωρούν ακόμα και σήμερα παράνομη την ομοφυλοφιλία και μάλιστα σε κάποιες χώρες όπως το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, η Νιγηρία, Η Σομαλία, το Σουδάν κ.ά. η ομοφυλοφιία τιμωρείται ακόμα και με θανατική ποινή.

Στο χάρτη που ακολουθεί με πράσινο είναι οι χώρες όπου η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται αξιόποινη πράξη, με κόκκινο χρώμα είναι οι χώρες όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη (και τιμωρείται με ποινές όπως φυλάκιση) ενώ με πορτοκαλί σημειώνονται οι χώρες όπου μόνο η ανδρική ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τέλος με μαύρο σημειώνονται οι χώρες όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θανατική ποινή.

kfkkgkgk

SIGMALIVE MAGAZINE 11-3-17