ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ;

Πότε:
Απρίλιος 12, 2019 @ 10:00 πμ – Απρίλιος 14, 2019 @ 9:00 μμ
2019-04-12T10:00:00+03:00
2019-04-14T21:00:00+03:00
Πού:
Divani Palace
Ακρόπολις
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ; @ Divani Palace
XVI ΣΥΜΠΟΣΙΟ
Ελληνικής Εταιρείας Ψυχανάλυσης και Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας
Στο Συμπόσιο θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις και θα διευθύνουν κλινικά σεμινάρια, οι γνωστές για τις εργασίες τους πάνω στο φύλο και την σεξουαλικότητα ψυχαναλύτριες κυρίες Juliet Mitchell και Catherine Chabert.
Η Juliet Mitchell είναι πολύ γνωστή για την συνεισφορά της στην ψυχανάλυση αναφορικά με τα γυναικεία θέματα και την εμφυλοποίηση καθώς και συγγραφέας πολλών ψυχαναλυτικών βιβλίων μεταξύ των οποίων το μνημειώδες Psychoanalysis and Feminism, το Women the Longest Revolution, το Mad Men and Medusas, το Siblings: Sex and Violence κ.α.
Η Catherine Chabert έχει συγγράψει επίσης πολλά  ψυχαναλυτικά βιβλία όπως το Feminine Melancolique, το La Jeune Fille et le Psychanalyste, το Psychanalyse et Methodes Projectives κ.α. καθώς και ένα κεφαλαίου στο πρόσφατο (2018) Psychic Bisexuality: A British-France Dialogue.
Η Chabert, μέσα από το μεγάλο κλινικό της έργο, συνδέει την προβληματική της απώλειας με την οιδιποδιακή προβληματική, τη διαφορά των φύλων και την ψυχική αμφισεξουαλικότητα. Η σύλληψη της για το «θηλυκό μελαγχολικό» μας βοηθά στη βαθύτερη κατανόηση της σεξουαλικότητας στη σοβαρή ψυχοπαθολογία.
Το τελικό πρόγραμμα στο:
HSPP_XVI_Symposium-program