ΤΑΜΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ – Performance Της Βέρας Σιατερλή

Πότε:
Μάιος 12, 2019 @ 12:00 μμ – 1:00 μμ
2019-05-12T12:00:00+03:00
2019-05-12T13:00:00+03:00
Πού:
Γυναικολογικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα
Βασιλίσσης Σοφίας 80 - απέναντι από το μετρό Μέγαρο Μουσικής

Performance Της Βέρας Σιατερλή: ΤΑΜΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ έξω από το Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα την Κυριακή 12/ 5 στις 12 το μεσημέρι, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 80 απέναντι από το μετρό Μέγαρο Μουσικής.
H performance αφορά στο κρέμασμα κεραμικών ταμάτων γονιμότητας τα οποία θα παραμείνουν επιτόπου ως προσφορά, προκειμένου να «κλαπούν». Το κάθε τάμα-πλακίδιο μπορεί να αναρτηθεί δεμένο με σπάγκο στο εξωτερικό κιγκλίδωμα της προσόψεως του ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ απ’ όπου και θα τα παίρνουν ξεκρεμώντας τα οι επισκέπτες/επισκέπτριες και διερχόμενοι /νες μέχρι να εξαντληθούν.


Τα τάματα γονιμότητας είναι πλακίδια από κόκκινο πηλό, που απεικονίζουν το εφηβαίο , με εμπίεστη τεχνική. Επικαλούνται την ανάγκη, όσων γυναικών το επιθυμούν, τόσο της αναπαραγωγικής αποτελεσματικότητας, την αίσια έκβαση της εγκυμοσύνης και του τοκετού όσο και την απαραίτητη και αναγκαία υποστήριξη του κράτους πρόνοιας προκειμένου να στηριχθεί η μητέρα στο δύσκολο έργο της.
Συμβολισμοί, ρόλοι και υπευθυνότητες διανέμονται σε μέλη του ανθρώπινου σώματος και εμφυτεύονται στη συνείδηση του σύγχρονου ανθρώπου σαν τέτοιες.
Με αυτό το σκεπτικό, επέλεξα
• το εφηβαίο για να συμβολίσω την γυναίκα και τη τεκνοποίηση και να το προτείνω σαν τάμα γονιμότητας,
• το Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα ως τόπο και
• την γιορτή της Μητέρας σαν χρόνο πραγματοποίησης της performance.