14 Ιανουαρίου – αντιφασιστική διαδήλωση στα Πετράλωνα

Πότε:
Ιανουάριος 14, 2018 @ 12:00 μμ – 2:00 μμ
2018-01-14T12:00:00+02:00
2018-01-14T14:00:00+02:00
Πού:
Πλατεία Μερκούρη
Άνω Πετράλωνα
Αθήνα 118 53
Ελλάδα
[:el]14 Ιανουαρίου - αντιφασιστική διαδήλωση στα Πετράλωνα[:] @ Πλατεία Μερκούρη | Αθήνα | Ελλάδα

Την Κυριακή 14 Γενάρη 2018 διαδηλώνουμε αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, του Πακιστανού εργάτη που μαχαιρώθηκε στην καρδιά στις 17 Γενάρη 2013 στα Πετράλωνα. Ο Σαχζάτ Λουκμάν, πήγαινε με το ποδήλατο του στη δουλειά και οι δύο νεοναζί του έκλεισαν το δρόμο με μηχανή, κατέβηκαν και τον μαχαίρωσαν εν ψυχρώ.

Μετά τη σύλληψη των δύο με το όπλο του εγκλήματος έγινε έρευνα στα σπίτια τους όπου βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής και ένα οπλοστάσιο τάγματος εφόδου της συμμορίας. Η δράση του αντιφασιστικού κινήματος, της Πακιστανικής Κοινότητας και της ίδιας της γειτονιάς, δεν άφησε να πέσουν οι νεοναζί στα μαλακά και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά.

Τότε η Αστυνομία δεν ερεύνησε τις διασυνδέσεις τους με τους κεντρικούς εγκεφάλους της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί. Η υπόθεση εισήχθη στο δικαστήριο από τις αρχές ως ένα τυχαίο περιστατικό, ένας διαπληκτισμός δι’ ασήμαντον αφορμή, αλλά αποκαλύφθηκε στο ακροατήριο ως αυτό που πραγματικά ήταν: ένα προμελετημένο εν ψυχρώ ρατσιστικό έγκλημα από δύο μαχαιροβγάλτες συνδεδεμένους με τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Σήμερα κατηγορούνται και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωσης τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στη διαδήλωση καλούν: Πακιστανική Κοινότητα “Η Ενότητα”, Μπαγκλαντεσιανή Κοινότητα, Σωματεία εργαζόμενων, Φοιτητές-τριες Παντείου, Λέσχη Αλληλεγγύης Ν.Κόσμου, ΚΕΕΡΦΑ, Δημοτικές Κινήσεις , αντιρατσιστικές αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς