Ποιες Είμαστε

Σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2014, αρχίζει το ταξίδι στην τεχνικά σχεδόν ολοκληρωμένη της μορφή, η νέα καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα-ιστότοπος γυναικείων δικαιωμάτων και γυναικείων θεμάτων, «Το Μωβ», που ξεκίνησε τη ζωή της την 1η Αυγούστου 2014. Αρχίσαμε καλά και δυναμικά, και φιλοδοξούμε να καλύπτουμε από τις ηλεκτρονικές σελίδες της θέματα ενημέρωσης, δικαιωμάτων, διεκδικήσεων, καθημερινής ζωής, ποιότητας ζωής, ισοτιμίας μεταξύ ντόπιων και μεταναστριών, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, ιδεολογικών αναλύσεων και μελετών, νομοθεσίας, συμβολής των γυναικών στην τέχνη και την επιστήμη, νέων γυναικών, δραστηριοτήτων για τα γυναικεία δικαιώματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διεθνιστικής αλληλεγγύης. Η εφημερίδα μας υπονομεύει και ανατρέπει τις υπάρχουσες πατριαρχικές νοοτροπίες, λογικές, ιεραρχίες και εξουσίες, και έχει έναν συνολικό λόγο για την κοινωνική αλλαγή, από τη σκοπιά της ισότητας και του φεμινισμού. Συνεχίζουμε από εκεί όπου αφήσαμε το «Φύλο Συκής» στα μέσα του Απρίλη 2014, αφού κάποιες από εμάς ήμασταν δραστήρια μέλη της συντακτικής επιτροπής και οι άλλες στον κύκλο υποστηρικτριών του.

Αποδείχθηκε από την προηγούμενη ηλεκτρονική εκδοτική μας δραστηριότητα ότι και θέλουμε και μπορούμε να στηρίξουμε ένα φιλόδοξο εγχείρημα αυτού του είδους, και έχουμε πλέον δεδομένη την υποστήριξη πολλών γυναικών και κάποιων ανδρών για να εκπληρωθεί ο στόχος της δυναμικής παρουσίας του γυναικείου και φεμινιστικού λόγου στο δημόσιο χώρο.

Με τη δραστηριότητά μας αυτή επιβεβαιώνουμε από ένα ακόμα μετερίζι ότι δεν είμαστε αντικείμενα της πατριαρχικής εξουσίας, αλλά ενεργοί παράγοντες υπονόμευσής της, με σκοπό την πλήρη εξάλειψή της.

Καλούμε στη συνέχιση και διεύρυνση τόσο του κύκλου αναγνωστριών και αναγνωστών, όσο και στη συμβολή με υλικό για δημοσίευση.

Τα άρθρα και οι δημοσιεύσεις που αναρτούμε είναι συμβολές των μελών της συντακτικής επιτροπής ή άλλων γυναικών, αναδημοσιεύσεις θεμάτων από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και οι σημαντικές ανακοινώσεις γυναικείων οργανώσεων και άλλων συλλογικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάθε υποστηρίκτρια μπορεί να στέλνει ένα δικό της κείμενο ή να αλιεύει κάτι ενδιαφέρον που έχει δημοσιευθεί. Σημαντικό στοιχείο δημοσίευσης και διάδοσης είναι επίσης το Facebook. Το Μωβ είναι δημοκρατική και πλουραλιστική εφημερίδα, με το προαναφερόμενο ιδεολογικό πλαίσιο.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα-ιστοτοπος θα διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα διάφορες εκδηλώσεις που θα σχετίζονται με τα γυναικεία δικαιώματα, ώστε η συντακτική μας κολλεκτίβα να συναντιέται με τον ευρύτερο κύκλο υποστηρικτριών και υποστηρικτών, και προοπτικά να διευρυνθεί.

Προσθέσαμε τρεις γλώσσες εκτός της ελληνικής (Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά), με σκοπό να ενημερώνουμε κατά το δυνατόν γυναίκες στην Ελλάδα που δεν γνωρίζουν τα ελληνικά ή δεν τα γνωρίζουν καλά, αλλά επίσης να δικτυωνόμαστε με διεθνείς φεμινιστικές δραστηριότητες. Κάθε θέμα που βάζουμε μεταφρασμένο το αναρτούμε επίσης στην γλώσσα στην οποία δημοσιεύθηκε, ενώ κάποια θέματα τα βάζουμε στις άλλες γλώσσες χωρίς να τα μεταφράζουμε. Καλούμε τις φίλες να συμβάλλουν στην δυναμική παρουσία και του διεθνούς τμήματος του «Μωβ».

  • Η συντακτική επιτροπή του Μωβ:
  • Σίσσυ Βωβού,
  • Χριστίνα Κούρκουλα,
  • Βέρα Σιατερλή,
  • Αλεξάνδρα Μακρή,
  • Δήμητρα Ρωμανού,
  • Αλεξία Τσούνη