Η Σανιέ Οσμάνογλου ξανά στη φυλακή

της Σίσσυς Βωβού

Δυστυχώς, μόνο 7 μέρες κράτησε η ελευθερία της πολυβασανισμένης Σανιέ Οσμάνογλου. Ο Άρειος Πάγος δεν δέχτηκε την αίτησή της για αναπομπή της δίκης στο Εφετείο, βγήκε γρήγορα-γρήγορα η απορριπτική απόφαση και η Σανιέ συνελήφθη στις 24 Ιανουαρίου για εκ νέου φυλάκισή της στη Θήβα. Μετά από σοβαρό καρδιακό πρόβλημα, νοσηλεύθηκε για τρεις μέρες στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου την φρόντισε όσο μπόρεσε η αλληλέγγυα Καίτη Παυλίδη και σήμερα, 29 Ιανουαρίου οδεύει ή έφθασε στη Θήβα για να εκτίσει το υπόλοιπο της άδικης ποινής της.

Η Φεμινιστιστική Πρωτοβουλία είχε δηλώσει ότι θα εξετάσει την περίπτωση προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε περίπτωση απόρριψης της αναπομπής, πράγμα που θα κάνει αμέσως μόλις καθαρογραφεί η απόφαση.

Στο μεταξύ, η Σανιέ, μια γυναίκα βασανισμένη από ακραία ενδοοικογενειακή βία σε όλο το διάστημα του 19χρονου έγγαμου βίου της, που γέννησε 9 παιδιά από τα οποία το ένα πέθανε σε ηλικία 11 ημερών στην ποδιά της από κακοποίηση του συζύγου της πριν λίγα χρόνια, και που φόνευσε τον βασανιστή σύζυγό της σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής, θα παραμείνει στη φυλακή για να εκτίσει την 10χρονη κάθειρξη που της έχει επιβληθεί.

Έζησε εφτά μέρες προσωρινά ελεύθερη, μια χαραμάδα που έκλεισε πολύ σύντομα.