Συζυγοκτονία με συμβόλαιο

της Σίσσυς Βωβού

Και πάλι μεγαλουργεί το Τζετ Σετ σε πρωτοποριακές μεθόδους βίας κατά των γυναικών. Την ώρα που δικάζεται ο Πιστόριους στη Νότιο Αφρική κατηγορούμενος για φόνο της συντρόφου του, ένας διάσημος καλλιτέχνης, ο ελληνικής καταγωγής Τιμ Λαμπέσης, κατηγορείται ότι σύναψε συμβόλαιο για τον φόνο της εν διαστάσει συζύγου του Μέγκαν. Παραδέχθηκε μπροστά στην κατηγορούσα αρχή του Σαν Ντιέγκο Νορθ Κάουντυ ότι είναι ένοχος, σε αντίθεση με τη δήλωσή του τον περασμένο Μάιο, όταν είχε συλληφθεί. Συνελήφθη τότε γιατί είχε πληρώσει κάποιον που θεωρούσε ότι θα εκτελέσει το συμβόλαιο, στον οποίο είχε δώσει 750 ευρώ και τον κωδικό συναγερμού από το σπίτι της γυναίκας του. Ο κάποιος αυτός αποδείχθηκε ότι ήταν ντετέκτιβ της αστυνομίας, η οποία και τον συνέλαβε. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και θα δικαστεί τον Απρίλιο, με ποινή που μπορεί να φθάσει τα 9 χρόνια φυλάκιση.

Με τη Μέγκαν είχαν τρία τεκνοθετημένα παιδιά από την Αιθιοπία, ήταν παντρεμένοι από το 2005 και χώρισαν το 2012, όταν εκείνος της έστειλε μέιλ δηλώνοντάς της ότι δεν την αγαπά πια και θέλει να χωρίσουν. Ακολούθησε αίτημα της γυναίκας για διατροφή και άλλες αποζημιώσεις από την τεράστια περιουσία του, ενώ αρνείτο να του επιτρέψει να βλέπει τα παιδιά. Αυτά οδήγησαν τον Λαμπέση να ψάξει για την «τελική λύση», που ευτυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει.

Μια συζυγοκτονία που δεν έγινε, η Μέγκαν είναι ζωντανή, αν και σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, λόγω όλων των προβλημάτων που της προκάλεσε αυτός ο χωρισμός.

Ο Λαμπέσης είναι διάσημος τραγουδιστής του Heavy Metal συγκροτήματος As I lay Dying, δηλώνει χριστιανός και έχει συζητήσεις για την πνευματικότητα με συνεργάτες από το συγκρότημά του και άλλα συγκροτήματα. Η περιουσία του είναι τεράστια από τους δίσκους που βγάζει, ενώ ένας ακόμα δίσκος του θα βγει τον Απρίλιο σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, που δηλώνουν ότι «άλλο η μουσική, άλλο το άλλο» και δεν έχουν αποφασίσει να διακόψουν τη συνεργασία αυτή.

Σε δημοσιεύματα αναφέρεται η μεγάλη ταραχή που επικρατεί στα πλήθη των οπαδών του, που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτός ο καλός άνθρωπος, που τεκνοθετούσε παιδιά από την Αιθιοπία και προσπαθούσε να κάνει το καλό σε αυτό τον κόσμο, θα προκαλούσε έναν πληρωμένο φόνο.

Κάποιοι άλλοι λένε ας τα ξεχάσουμε, αφού ο φόνος δεν έγινε, δεν χρειάζεται να δοθεί συνέχεια και να τερματιστεί η καριέρα του καλλιτέχνη. Αφού όμως οι κατηγορίες είναι τόσο τεκμηριωμένες και ο ίδιος παραδέχθηκε την ενοχή του, δεν υπάρχει πιθανότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού ή χρηματισμού και εξαγοράς του παρ’ ολίγον θύματος. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις…