Η νέα ηλεκτρονική μας εφημερίδα

Στο μέσον του καλοκαιριού αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη νέα μας καθημερινή φεμινιστική ηλεκτρονική εφημερίδα, «Το Μωβ», φιλοδοξώντας να καλύψουμε θέματα ενημέρωσης, δικαιωμάτων, διεκδικήσεων, καθημερινής ζωής, ποιότητας ζωής, ιδεολογικών αναλύσεων και μελετών, νομοθεσίας, συμβολής των γυναικών στην τέχνη, θεμάτων που αφορούν τις νέες γυναίκες, δραστηριοτήτων για τα γυναικεία δικαιώματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Συνεχίζουμε από εκεί όπου αφήσαμε το Φύλο Συκής τον Απρίλη που πέρασε, αφού κάποιες από εμάς ήμασταν δραστήρια μέλη της συντακτικής επιτροπής και κάποιες στον κύκλο υποστηρικτριών του.

Αποδείχθηκε από την προηγούμενη ηλεκτρονική εκδοτική μας δραστηριότητα ότι και θέλουμε και μπορούμε να στηρίξουμε ένα φιλόδοξο εγχείρημα αυτού του είδους, και έχουμε πλέον δεδομένη την υποστήριξη πολλών γυναικών για να εκπληρωθεί ο στόχος της δυναμικής παρουσίας του γυναικείου και φεμινιστικού λόγου στο δημόσιο χώρο.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή επιβεβαιώνουμε από ένα ακόμα μετερίζι ότι δεν είμαστε θύματα της πατριαρχικής εξουσίας, αλλά ενεργοί παράγοντες υπονόμευσής της, έως την εξάλειψή της.

Καλούμε στη συνέχιση και διεύρυνση τόσο του κύκλου αναγνωστριών και αναγνωστών, όσο και στη συμβολή με υλικό για δημοσίευση.

Επίσης σκοπεύουμε από το φθινόπωρο να διοργανώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα διάφορες εκδηλώσεις που θα σχετίζονται με τα γυναικεία δικαιώματα και με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ώστε η συντακτική μας κολλεκτίβα να συναντιέται με τον ευρύτερο κύκλο υποστηρικτριών, και προοπτικά να διευρυνθεί.

Σημειώνουμε ότι η μορφή της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας είναι μεταβατική και ατελής, και θα ολοκληρωθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η συντακτική επιτροπή του «μωβ»

Σίσσυ Βωβού

Χριστίνα Κούρκουλα

Βέρα Σιατερλή

Αλεξάνδρα Μακρή

Δήμητρα Ρωμανού

Αλεξία Τσούνη