12 γυναίκες στις Σκουριές

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις από την αρχή του μήνα ξεκινώντας με τη προχθεσινή (1/8) ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων με απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της Ιερισσού, μαζί με νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους, τοπικούς παράγοντες και το περιφερειακό σύμβουλό τους, ανέβηκαν στις Σκουριές για να διαμαρτυρηθούν για μία ακόμα φορά για τις παράνομες εργασίες που εκτελεί η εταιρεία και τις οποίες με ειδική τροπολογία η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να τις νομιμοποιήσει διότι η εταιρεία είναι εκτεθειμένη ποινικά καθώς δεν καλύπτεται από την υπάρχουσα νομοθεσία.

Σήμερα από το πρωί πραγματοποιούν συμβολική ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές 12 γυναίκες ενάντια στην καταστροφή που πραγματοποιείται στην περιοχή.

BuLEt9oIEAEETVk

Πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία με τις 4 από τις γυναίκες να έχουν αλυσοδεθεί στην είσοδο του εργοταξίου.

Την ίδια ώρα έχει βγει κάλεσμα όπου καλείται ο κόσμος έξω από το παράνομο εργοστάσιο της Ελληνικός χρυσός να ενωθεί μαζί με τις διαμαρτυρόμενες. Στο σημείο υπάρχουν προς το παρόν δύο περιπολικά με 4 άνδρες της αστυνομίας. Οι διαμαρτυρόμενες προτίθενται να μείνουν όσο μπορούν περισσότερο ενώ οι αστυνομικοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα καλέσουν ενισχύσεις σε περίπτωση που οι διαμαρτυρόμενες παραμείνουν στον χώρο.

1-8-2014 (1)

Η διαμαρτυρία όπως ανέφερε στο Κόκκινο η Μαίρη Χριστιανού, μια από τις 12 γυναίκες που παρίσταντο έξω από την είσοδο του παράνομου εργοστασίου γίνεται εν αναμονή της αυριανής ονομαστικής ψηφοφορίας για το άρθρο 36 και της τροπολογίας του ΥΠΕΚΑ που περιέχει φωτογραφικές διατάξεις οι οποίες νομιμοποιούν όλες τις παράνομες εργασίες και τα αυθαίρετα κτίσματα της Ελληνικός Χρυσός στο όρος Κάκαβος.

Με τις γυναίκες της επιτροπής έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, και έχουμε υποστηρίξει τον αγώνα τους. Πήραν μέρος επίσης με το πανό τους στην εκδήλωση της 25ης Νοεμβρίου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στην Αθήνα.

Βέρα Σιατερλή

Πηγές: ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ το πρώτο blog της Χαλκιδικής, antigoldgreece, alterthess,  left.gr

Φωτογραφίες: @LiziVellis, @BoycottGold, @LiziVelis