Αν θέλετε να κάνετε δωρεά για τη Γάζα

Εμπιστευόμαστε αυτό το ίδρυμα, επειδή μας το σύστησε το δίκτυο Women in Black

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Βοηθήστε μας να φτάσουμε το στόχο των 13 000 δολαρίων ώστε να παρέχουμε προσωπικά είδη υγιεινής στους εκτοπισμένους στα σχολεία της Υπηρεσίας Βοηθείας και Έργων των Ηνωµένων Εθνών στη Γάζα.
Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες,
Στο ίδρυμα Rachel Corrie παρατηρούμε με αποστροφή τα γεγονότα στη Γάζα. Τα Ηνωμένα Έθνη ενημερώνουν ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της Γάζας ξεπερνάει τις 250 000. Οι άνθρωποι στεγάζονται σε σχολεία και σε προσωρινά καταφύγια σε ολόκληρη τη λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ «προτεραιότητα είναι η παροχή τροφίμων, νερού, ύπνου, υγιεινής και προϊόντων καθαρισμού»
Ο φίλος μας Χαλίντ Νασραλάχ είναι εργαζόμενος στην Υπηρεσία βοηθείας και έργων των Ηνωµένων Εθνών (United Nations Works Relief Agency), υπεύθυνος για όσους βρίσκονται στο Δημοτικό Σχολείο Αρρένων στο κέντρο της Ράφα. Το 2003, ο Χαλίντι και οι οικογένειά του βρίσκονταν στο ίδιο σπίτι στη Ράφα, όπου σκοτώθηκε η κόρη μου η Ρέιτσελ από ένα ισραηλινό τανκ.
Καθώς εκδιώχτηκαν από το σπίτι τους την ίδια χρονιά, ο Χαλίντ και οι οικογένειά του ξέρουν καλά τι θα πει να είσαι εκτοπισμένος σε μια τέτοια περίοδο. Χάρη στην προσπάθεια και την υπευθυνότητά του, το Ίδρυμα Rachel Corrie, και ο συνέταιρός μας η Rebuilding Alliance μπόρεσαν να γίνουν αξιόπιστα για την παροχή ειδών προσωπικής υγιεινής, που διατίθενται αυτή τη στιγμή στη Γάζα σε 2200 ανθρώπους που βρήκαν καταφύγιο στο Δημοτικό Σχολείο Αρρένων της Ράφα, όπου είναι υπεύθυνος ο Χαλίντ. Είναι το μεγαλύτερο σχολείο της Υπηρεσίας Βοηθείας και Έργων των Ηνωµένων Εθνών στη Ράφα και στεγάζει πολλούς πρόσφυγες από τις παραμεθόριες περιοχές που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στις πρώτες ώρες της ισραηλινής επίθεσης, χωρίς να πάρουν τίποτα μαζί τους εκτός από τα ρούχα που φορούσαν. Η Υπηρεσία βοηθείας και έργων των Ηνωµένων Εθνών ενημερώνει ότι «η διατήρηση κάποιων επιπέδων υγιεινής έχει ιδιαίτερη σημασία για να αποφευχθούν σημαντικοί κίνδυνοι για την υγεία».
Σα παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να παρέχουμε ανακούφιση στις οικογένειες που βιώνουν τόσο δύσκολες συγκυρίες. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας και θα σας είμαστε ευγνώμονες!
Φιλικά,
Cindy Corrie

Για να κάνετε δωρεά, παρακαλώ επισκεφτείτε τον ιστότοπο του συνεργάτη μας Rebuilding Alliance, οι συγχρηματοδοτεί αυτό το εγχείρημα, ή επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα και κάνετε δωρεά υπέρ του Ταμείου για τα Καταφύγια Εκτάκτου Ανάγκης της Γάζας.