Η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Με καθυστέρηση θέλουμε να δημοσιεύσουμε την ανακοίνωση αλληλεγγύης που εξέδωσε η Διεθνής Γραμματεία της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών, μια και όταν εκδόθηκε το Μοβ δεν είχε ακόμα ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών καταδικάζει την ακραία βία που ασκείται από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και απαιτεί την άμεση παύση κάθε εχθρότητας εκεί και σε άλλα παλαιστινιακά εδάφη.

Για πάνω από εξήντα χρόνια, με όλο και πιο υποβαθμισμένες συνθήκες ζωής, ο παλαιστινιακός πληθυσμός υποφέρει καθημερινά στην κατάσταση απαρτχάιντ: παράνομη απαλλοτρίωση, βάναυση κράτηση, διακρίσεις, παρενόχληση, σημαντικοί περιορισμοί στην πρόσβαση σε θεμελιώδη δικαιώματα . Η συστηματική βία, την οποία υφίστανται χιλιάδες Παλαιστίνιοι άνδρες και γυναίκες κάθε μέρα, πρέπει να σταματήσει αμέσως, και η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει σιωπηλή.

Οι ισραηλινές αρχές, βασιζόμενες στο στρατό τους, έχουν εντείνει πρόσφατα την κλιμάκωση της βίας και τις βίαιες επιθέσεις στα δικαιώματα των Παλαιστίνιων αμάχων. Πριν από μία εβδομάδα, αγνοώντας όλες τις διεθνείς εκκλήσεις, το Ισραήλ εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση στη Γάζα που ονομάζεται «Επιχείρηση Προστατευτική Αιχμή», η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή πολλών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στις (ήδη επισφαλείς) παλαιστινιακές υποδομές.

Η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές μας, και αποφασιστικά απαιτεί την άμεση παύση όλων των επιθέσεων. Ως εκ τούτου απαιτεί επίσης από τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει ως προς την εκπλήρωση των ηθικών υποχρεώσεών της ως προς την προστασία του άμαχου παλαιστινιακού πληθυσμού, και να εργαστεί συντονισμένα για να εξασφαλίσει την αναζήτηση ευθυνών και τη δίωξη των υπεύθυνων για τη σφαγή.

Γυναίκες του Κόσμου, είμαστε σε πορεία μέχρι να είμαστε όλες ελεύθερες!

15 Ιουλίου 201