Γυναίκες και κλιματική αλλαγή – ελεύθερο διαδικτυακό φόρουμ από 18 ως 22 Αυγούστου 2014

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε ένα ελεύθερο διαδικτυακό φόρουμ από 18 ως 22 Αυγούστου, με επίκεντρο τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής σε σχέση με τα δύο φύλα, με παρεμβάσεις από επιστήμονες και ακτιβιστές, καθώς και βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις με ειδικούς από διάφορους τομείς. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά αρχικά τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://thephilosopherseye.com/phileye/online-events/hypatia-symposium-2/

Η εγγραφή δεν είναι απαραίτητη. Περιμένουμε τη συμμετοχή σας!

Στην Υπατία 29.3, μια έκδοση-αφιέρωμα στην Κλιματική Αλλαγή, οι φεμινίστριες φιλόσοφοι Chris Cuomo (συγγραφέας του Feminism and Ecological Communities: An Ethic of Flourishing) και η Nancy Tuana (συγγραφέας του Feminism and Science) εστιάζουν με κριτική ματιά σε ένα από τα πιο πιεστικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν αρχίσει πρόσφατα να αναγνωρίζουν τις δυσανάλογες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις γυναίκες και τις μειονεκτούσες κοινότητες, αλλά χρειαζόμαστε επειγόντως φεμινιστικές αναλύσεις των σύνθετων επιστημονικών και πολιτικών διαστάσεων της κλιματικής αλλαγής, καθώς και των αιτίων και των συνεπειών της.

Αυτή η έκδοση-αφιέρωμα εγκαινιάζει μια απαραίτητη συζήτηση που θα εμβαθύνει την κατανόησή μας και θα βοηθήσει στον εντοπισμό πολλά υποσχόμενων ευκαιριών για θετική αλλαγή. Οι συνυπεύθυνες της έκδοσης Cuomo και Tuana έχουν προσκαλέσει να μιλήσουν επιστήμονες και ακτιβιστές που εργάζονται στην πρώτη γραμμή για φεμινιστική κλιματική δικαιοσύνη, για να μοιραστούν τις απόψεις τους. Παρακολουθήστε τις συνεντεύξεις σε απευθείας σύνδεση, και συμμετέχετε με τις οργανώτριες στο ανοικτό φόρουμ στις 18 – 22 Αυγούστου, 2014.

Διαδικτυακό φόρουμ: http://thephilosopherseye.com/phileye/online-events/hypatia-symposium-2/

Πηγή: WEDO (Women’s Environment and Development Organization)

Μετάφραση: Χριστίνα Κούρκουλα