Το πρώτο εξάμηνο του 2014, έφτασαν τις 3.000 οι σεξουαλικές επιθέσεις στο Κονγκό

Σχεδόν 3000 θύματα σεξουαλικής κακοποίησης έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2014 σε δύο επαρχίες στις ανατολικές περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό όπου δρουν ένοπλες οργανώσεις.«Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2014, η Heal Africa κατέγραψε 2.829 επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης στις επαρχίες Βόρειο Κίβου και Μανιέμα» ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται στη Γκόμα, πρωτεύουσα του Βόρειου Κίβου.
«Τα θύματα καταγράφηκαν εκείνη την περίοδο όμως πολλές φορές έχουν βιαστεί πριν από το 2014. Το νοσοκομείο κατέγραψε 1.679 περιστατικά που σημειώθηκαν πράγματι το πρώτο εξάμηνο και ανέλαβε 1.573» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φερντινάντ Μουγκίσο, υπεύθυνος επικοινωνίας του νοσοκομείου.
Το Heal Africa δε μπόρεσε να παράσχει φροντίδες σε όλα τα θύματα, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες, καθώς «ορισμένα ζουν πολύ μακριά, άλλα έχουν οικογένειες που δεν τα ενθαρρύνουν να απευθυνθούν στο νοσοκομείο εάν τα τραύματά τους δεν ήταν πολύ σοβαρά, ή άλλα νοσηλεύονται σε κέντρα υγείας κοντά στα σπίτια τους» σημείωσε ο Μουγκίσο.
Στα τέλη Απριλίου στη Γενεύη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε χαιρετίσει τις προσπάθειες της Κινσάσα να καταπολεμήσει τις σεξουαλικές επιθέσεις, που αποτελούν πραγματική μάστιγα στην χώρα όπου μαίνονται εδώ και δύο δεκαετίες συγκρούσεις στα ανατολικά, όμως έχουν εκτιμήσει ότι πρέπει να «κάνει περισσότερα».

πηγή:  Newsit.gr