Πόλη που αποτελείται από γυναίκες κάνει έκκληση για άντρες.

Περισσότερες από 600 γυναίκες που αποτελούν τον πληθυσμό της πόλης του Noiva do Cordeiro που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Βραζιλίας, απευθύνουν έκκληση για άντρες!
Παρά το γεγονός ότι κάποιες από αυτές είναι παντρεμένες με οικογένεια, διώχνουν τους άντρες τους στα χωράφια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και τους ξαναβλέπουν τα σαββατοκύριακα.
Οι γιοι φεύγουν από τα σπίτια τους μόλις πάνε 18 ετών και κανένας άλλος άντρας δεν επιτρέπεται να μείνει στην περιοχή.

Οι γυναίκες είναι επιφορτισμένες με κάθε πτυχή της ζωής – από τη γεωργία και την πολεοδομία μέχρι ακόμη και τη θρησκεία.
Και οι κάτοικοι δηλώνουν ότι αυτό είναι ό,τι καλύτερο για την πόλη τους.
«Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν οι γυναίκες καλύτερα από τους άντρες. Η πόλη μας είναι πιο όμορφη, καλύτερα οργανωμένη και πολύ πιο αρμονική από ό,τι θα ήταν αν υπεύθυνοι ήταν οι άντρες», λέει η Ρόζαλι Φερνάντες, 49 ετών.
«Όταν προκύπτουν προβλήματα και διχόνοιες, τα λύνουμε με το γυναικείο τρόπο, προσπαθούμε δηλαδή να συμφωνήσουμε αντί να τσακωθούμε. Μοιραζόμαστε τα πάντα, ακόμα και τη γη. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός εδώ Είμαστε όλες για μία και μία για όλες. Πρόσφατα αποφάσισε ολόκληρη η πόλη από κοινού να αγοράσουμε μια γιγαντοοθόνη για να βλέπουμε μαζί σαπουνόπερες στο πολιτιστικό μας κέντρο.»

Ο οικισμός χρονολογείται από το 1890, όταν μια νεαρή γυναίκα και η οικογένειά της αφορίστηκαν από την Καθολική εκκλησία αφού κατηγορήθηκε για μοιχεία.
Σιγά σιγά περισσότερες γυναίκες που απομονώθηκαν από την κοινωνία αποφάσισαν να ζήσουν μαζί στον ίδιο οικισμό, ενώ ο έξω κόσμος τις θεωρούσε πόρνες και ελαφρών ηθών.
Το 1940 ένας πάστορας της Ευαγγελικής εκκλησίας παντρεύτηκε μία από τις γυναίκες και ίδρυσε εκκλησία στην κοινότητα. Επέβαλε αυστηρές πουριτανικές αρχές στις γυναίκες του χωριού απαγορεύοντάς τους το αλκοόλ, τη μουσική, το κομμωτήριο και την αντισύλληψη.
Όταν ο ιερέας πέθανε, το 1995, οι γυναίκες αποφάσισαν να μην επιτρέψουν ποτέ ξανά σε έναν άντρα να τους επιβάλει τον τρόπο ζωής τους. Και το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να διαλύσουν την ανδροκεντρική οργάνωση της θρησκείας.
Η Ρόζαλι Φερνάντες λέει: «Έχουμε το θεό στις καρδιές μας. Αλλά δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να πηγαίνουμε στην εκκλησία, να παντρευόμαστε από παπά και να βαφτίζουμε τα παιδιά μας. Αυτούς τους κανόνες τους επινόησαν άντρες».

Η έλλειψη πιθανών συντρόφων, όμως, οδήγησε σήμερα τις πολλές ανύπαντρες γυναίκες της κοινότητας να κάνουν έκκληση για άντρες.
Αλλά προσοχή! Οι άντρες θα γίνουν δεκτοί μόνο αν συμφωνήσουν με τον γυναικείο τρόπο ζωής.
«Θέλουμε να γνωρίσουμε άντρες που θα εγκαταλείψουν τις ζωές τους και θα έρθουν να γίνουν μέρος της δικής μας. Πρώτα απ’όλα θα πρέπει να συμφωνήσουν με όσα λέμε και να ζήσουν ακολουθώντας τους κανόνες μας»

πηγές: newsbomb.gr

dailymail.co.uk