Αναβάλλεται η μεταφορά γυναικών στις φυλακές Κορυδαλλού στον όροφο με τους 6 βουλευτές της ΧΑ

Σε σχέση με παλαιότερη ανάρτησή μας αναφορικά με τη διαμαρτυρία των κρατούμενων γυναικών στον Κορυδαλλό (25/8) οι διεκδικήσεις τους κλιμακώνονται με παραπέρα αγωνιστικές μεθοδεύσεις. Χαρακτηριστικά λένε τώρα είμαστε 85 αλλά από τον Σεπτέμβριο θα είμαστε πολύ περισσότερες

B.Σ.

Σε διαμαρτυρία άρνησης εισόδου στα κελιά τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι γυναίκες κρατούμενες της δεύτερης πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού, αντιδρώντας, όπως καταγγέλλουν, στην προγραμματισμένη μεταφορά τους στον πρώτο όροφο όπου κρατούνται 6 χρυσαυγίτες βουλευτές.

Η Επιτροπή Αγώνα των Γυναικείων Φυλακών, αναφέρει ότι η ακαταλληλότητα της πτέρυγας επιβεβαιώθηκε και από αντιπροσωπεία της «Θέμις Κατασκευαστική» που είναι υπεύθυνη για τα κτίρια.

Επιπλέον, οι γυναίκες κρατούμενες τονίζουν ότι ο όροφος της πτέρυγας δεν διαθέτει ούτε ένα καρτοτηλέφωνο, ότι οι εγκαταστάσεις υγιεινής είναι ανεπαρκείς και ελλιπέστατες και ότι δεν υπάρχουν καν λεκάνες στις τουαλέτες.

Επισημαίνουν επίσης ότι η πρόταση να σκεπαστούν τα παράθυρα για να μην υπάρχει οπτική επαφή με τους χρυσαυγίτες προς αποφυγή λεκτικών επιθέσεων, θα τους στερήσει ακόμα και το φυσικό φως μέσα στην ακτίνα.

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι οι κρατούμενες με αναπηρία και κινητικά προβλήματα θα μένουν καθηλωμένες στα κελιά τους -καθώς δεν μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες- μη μπορώντας να μεταφερθούν καν στο νοσοκομείο που λαμβάνουν την ιατροφαρμακευτική τους αγωγή.

Τελευταίες εξελίξεις- δικαίωση (;)

Χθές Παρασκευή 29 Αυγούστου επισκέφθηκε τις γυναικείες φυλακές εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να συναντηθεί με την επιτροπή αγώνα. Στη συνάντηση που έγινε, το υπουργείο δεσμεύτηκε επίσημα να αναβάλλει τη μεταφορά μας στην πτέρυγα των χρυσαυγιτών, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. Εκτός απ’ τα καρτοτηλέφωνα και τις τουαλέτες που πρέπει να τοποθετηθούν, αυτό που παραμένει σημαντικό είναι να υπάρξει προαύλιος χώρος για να προαυλιζόμαστε και να μην καταπατούνται τα δικαιώματα μας.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα και γνωρίζουμε πως τα δικαιώματα μας κερδίζονται μόνο απ’ τους αγώνες μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
30/8/2014

Πηγή: tvxs.gr, express.gr