ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΤΟΥΦΑ: Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου

Την Ευγενία Κατούφα γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες, ως δημοσιογράφο της ΕΡΑ, η οποία συχνά συμπεριλάμβανε στις εκπομπές της τις κινητοποιήσεις του γυναικείου κινήματος, όπως και θέματα που αφορούν γυναικεία δικαιώματα. Τον τελευταίο χρόνο την είδαμε στον καθημερινό αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ, να μετέχει δραστήρια στις εκπομπές που παρήγαγε η ΕRTOPEN τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια με την παράταξη Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου, η οποία και πλειοψήφισε στο Δήμο Χαλανδρίου, όπου και η ίδια η Ευγενία εκλέχτηκε. Με τη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέλαβε το καθήκον της κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο. Της ζητήσαμε να μας πει τι σκέφτεται για τη θέση την οποία έχει σήμερα, και μας έστειλε ένα σημείωμα όπου αναφέρει τις σκέψεις και τις προθέσεις της. Θα επανέλθουμε τόσο με την Ευγενία όσο και με άλλες γυναίκες οι οποίες εκλέχτηκαν με σκοπό να δούμε πώς θα μετουσιώσουν σε πολιτική το ενδιαφέρον τους για τα γυναικεία δικαιώματα.

Σ.Β.

Κι εσύ με τον Δήμο;

Θυμάστε την παλιά διαφήμιση;

Φυσικά κι εγώ με τον δήμο!

Θα μου άρεσε βέβαια πολύ να είμαι με τον Δήμο τον παλιό μου συμμαθητή,

αλλά μου αρέσει πάάάάρα πολύ που ένας μεγάλος Δήμος (περίπου 80.000 κατοίκων) με επέλεξε για να τον εκπροσωπήσω στο Δημοτικό του Συμβούλιο.

Όπως θα ξέρετε πολλοί και πολλές, δεν κάθομαι συνήθως στα αυγά μου. Έχω μαζέψει λίγες γνώσεις και πολλές εμπειρίες, έχω όμως και πολύ απόθεμα αγάπης, σεβασμού και ανοχής, ώστε να θέλω να τα αξιοποιήσω προς όφελος των συμπολιτών μου.

Θα ήθελα να εργαστώ ώστε:

● Kαμία μητέρα να μη ζητιανεύει για το γάλα του παιδιού της

● Κανένα παιδί να μην είναι απροστάτευτο ή αποκλεισμένο

● Οι γυναίκες να έχουν λόγο στις αποφάσεις για θέματα που τις αφορούν

● Ανήμποροι και μοναχικοί συνάνθρωποί μας να έχουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά και συμπαράστασης στις δύσκολες στιγμές τους

● Όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους

● Ο πολιτισμός να δίνει ευκαιρίες έκφρασης, δημιουργίας και αλληλεγγύης

ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ… τον κόσμο όπως τον ονειρευόμαστε εμείς οι μάνες για να ζήσουν τα παιδιά μας.

Δεν έχω όμως και αυταπάτες.

ΞΕΡΩ ΞΕΡΩ ΞΕΡΩ σε τι κόσμο και σε τι συνθήκες επιδιώκω να κάνω το όραμά μου πραγματικότητα.

Έχω όμως και την τύχη να έχω εκλεγεί με ένα σχήμα που υποστηρίχτηκε από ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής αριστεράς και αυτό με κάνει να ελπίζω ότι η ευθύνη της ηθικής, της ισότητας, της συλλογικότητας και του ανθρωπισμού θα έχουν έχουν ισχυρά θεμέλια στο σύστημα διακυβέρνησης.

Φυσικά ελπίζω, προσδοκώ και προσβλέπω ιδιαίτερα στη στήριξη των γυναικών του Χαλανδρίου, όχι βέβαια με το χειροκρότημα, αλλά με τις προτάσεις, τις υποδείξεις και τη συμμετοχή σε δράσεις και ιδέες.

Τι λέτε, θα την έχω;