Η γενοκτονία είναι γένους θηλυκού;

ΕΣΑΝ Α.Ε. και περικοπές διαγνωστικών εξετάσεων

Με συντριβή παρακολουθούμε, την αιφνιδιαστική κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για σύσταση Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ ΑΕ), με μετόχους τα δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και ΕΟΠΠΥ. Το κράτος δεν θα χρηματοδοτεί πλέον το σύστημα υγείας. Θα είναι ένα σύστημα ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο και για ολίγους, όπου οι πολίτες που δεν έχουν ιδιωτική ασφάλεια θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και οι υπόλοιποι θα έχουν βαρύ ριζικό.

Καταργείται το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα για την υγεία (δωρεάν και καθολική πρόσβαση), κλείνουν νοσοκομεία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Ακόμα, δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για την υπουργική απόφαση, που καταργεί προληπτικές, εργαστηριακές, διαγνωστικές εξετάσεις, που αφορούν τον καρκίνο (γυναικολογικούς καρκίνους, καρκίνο προστάτη, αιματολογικές εξετάσεις, δείκτες), αλλά και προληπτικές εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου (αυχενική διαφάνεια, U/S β΄ επιπέδου, Doppler γ΄ τριμήνου).

Θα έλεγε κανείς ότι υπάρχουν ομάδες στο υπουργείο υγείας που εξυφαίνουν σχέδια εξόντωσης συγκεκριμένων πληθυσμιακών ευαίσθητων ομάδων, βασιζόμενες στις θεωρίες του Μάλθους, αλλά και άλλων θεωρητικών του κοινωνικού ευγονισμού. Μεθοδεύουν πλήρη κατάργηση των δικαιωμάτων που έχουμε στην πρόληψη των γυναικολογικών καρκίνων, μεθοδεύουν την κατάργηση του δικαιώματός μας στην υγεία, μεθοδεύουν την κατάργηση του δικαιώματός μας στην μητρότητα και στα αναπαραγωγικά δικαιώματα, στο δωρεάν τοκετό, καθώς και την κατάργηση των ασφαλιστικών και εργατικών μας δικαιωμάτων. Με αυτές τις κοινωνικές πρακτικές πλήττονται ξεκάθαρα, τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Σε λίγα χρόνια τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής θα γίνουν ορατά με την έξαρση των καρκίνων και άλλων νοσημάτων, θα τινάξουν στα ύψη τους δείκτες περιγεννητικής αλλά και άλλης θνησιμότητας.

Κατάργηση λοιπόν όλων των δικαιωμάτων των ανθρώπων μέσα σ’ ένα νεκρικό τοπίο ανθρωπιστικής καταστροφής, όπου η «Ελληνογερμανική Συμμαχία», με τον Φούχτελ επικεφαλής μετράει τα εκτάρια της δημόσιας περιουσίας, και διερευνά επιχειρηματικές, συνεταιριστικές, γεωργικές, αλλά και πολιτιστικές δραστηριότητες.

ΖΗΤΟΥΜΕ

* Να αρθεί αυτή η υπουργική απόφαση, που μας αποστερεί από το δικαίωμά μας στην πρόληψη και στην υγεία.

* Ζητούμε δωρεάν πρόσβαση σε κάθε προληπτική εξέταση που αφορά τον καρκίνο και όλα τα νοσήματα, αλλά και δωρεάν παρακολούθηση του εμβρύου με τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές.

* Ζητούμε ακόμα δωρεάν και ποιοτική πρόσβαση στην υγεία, αλλά και ειδική μέριμνα για τις ευαίσθητες ομάδες και δωρεάν τοκετό.

Φτάνει πια. Δεν αντέχουμε άλλο. Όλες και όλοι στους δρόμους για να κερδίσουμε τα χαμένα μας δικαιώματα, για να υλοποιήσουμε τα χαμένα μας οράματα.

Στυψανέλλη Αικατερίνη

Δ/ντής ΕΣΥ

Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα»

Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΝΑ

Μέλος 5μελούς Επιτροπής ΕΙΝΑΠ