Καθαρίστριες: Ο αγώνας συνεχίζεται

Μεγάλη η συμμετοχή συνδικάτων, συλλογικών φορέων και κόσμου μπροστά στον Άρειο Πάγο σήμερα το πρωί, για τη δίκη που επρόκειτο να γίνει για τη νομιμότητα της διαθεσιμότητας των καθαριστριών, ενώ η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία. Πάνω από 100 άτομα είχαν ξενυχτήσει ήδη χθες στα πεζοδρόμια του Άρειου Πάγου.

Η δίκη όμως αναβλήθηκε, μετά από αίτημα των ίδιων των καθαριστριών, αφού, όπως μάθαμε και από τις δηλώσεις του δικηγόρου τους, η κυβέρνηση επέλεξε να αμφισβητήσει την θετική απόφαση του Πρωτοδικείου παρακάμπτοντας το Εφετείο, όπως θα ήταν η σωστή νομική οδός, και παραπέμποντας την υπόθεση να δικαστεί στον Άρειο Πάγο.

Τόσο οι δικηγόροι όσο και οι ίδιες οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες, τονίζουν ότι ο αγώνας συνεχίζεται, και ανοίγει πολύ περισσότερο από εδώ και εμπρός στο κοινωνικό πεδίο.

Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες έχουν κερδίσει μια μεγάλη ηθική μάχη και τον θαυμασμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχουν κερδίσει διεθνή συμπαράσταση και αλληλεγγύη, που ξεκίνησε με την επίσκεψη ευρωπαϊκού κλιμακίου του Alter Summit τον Οκτώβριο, συνεχίστηκε με την πρόσκλησή τους στη διαδήλωση των Βρυξελλών το Δεκέμβριο, και τελευταία με την παρουσία τους στο Στρασβούργο. Μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις αλληλεγγύης έχουν γίνει αυτές τις ημέρες σε πολλές χώρες και πολλές πόλεις της Ευρώπης, ενώ αναμένονται και άλλες. Επίσης ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουν εκδώσει πολλά μαζικά συνδικάτα της Ευρώπης, κοινωνικά κινήματα, γυναικείες και φεμινιστικές συλλογικότητες.

Μετά την αναβολή της δίκης, έγινε μαζική πορεία των συγκεντρωμένων από τον Άρειο Πάγο έως το Σύνταγμα, στο γνωστό στέκι στην οδό Καραγεώργη Σερβίας.

Στην ενημερωτική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ίδιες οι καθαρίστριες σήμερα, καταλήγουν:

«ΕΜΕΙΣ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ.

ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΡΑ !

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!»

Σίσσυ Βωβού