Βιασμός στην ΤΟ της Χρυσής Αυγής στην Σπάρτη;

Αν μέχρι χθες οι επιθέσεις από τη ΧΑ στους αλλοδαπούς ήταν ανεκτές στη συνείδηση της πλειοψηφίας, με το θάνατο του Π. Φύσσα ανακαλύψαμε ως κοινωνία ότι είναι έγκλημα. Αλλά και με τις επιθέσεις στους ομοφυλόφιλους δεν είχε  η πλειοψηφία της κοινωνίας και τόσο πρόβλημα! Μήπως θα το αποκτήσουμε τώρα που στην Σπάρτη κατά τα λεγόμενα στην τηλεπικοινωνία Λαγού – Δεβελέκου συγκαλύπτεται βιασμός στην τοπική οργάνωση της ΧΑ; παραθέτω την απομαγνητοφώνηση όπως διαφημίζεται από το «Έθνος της Κυριακής».

«Λαγός: Ρε με πήρανε τηλέφωνο από την τοπική την περασμένη εβδομάδα πριν δέκα μέρες από τη Σπάρτη για ένα περιστατικό που βιάσανε, ασελγήσανε ξέρω ‘γω δεν βιάσανε στο κοριτσάκι μιας τύπισσας η οποία έριχνε… στα γραφεία

Δεβελέκος: Το ξέρω, το ξέρω

Λαγός: Και τι έκανε εντέχνως η τοπική ;;; ξέρεις τι κάνανε στην τοπική

Δεβελέκος: Πήγαινε να τιμωρήσει την άλληνε

Λαγός: Εδωσε ποινή ένα μήνα… Ρε φίλε σου λέω, εντάξει σου λέω τα ακούω και λέω δεν γίνεται

Δεβελέκος: Και πήγε μετά ο έξυπνος και της έλεγε άμα δεν ήθελες να μην ανοίγεις τα πόδια σου. Τι πήγε και είπε ο άλλος ο έξυπνος ο δικός μας»

ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ;

Βιάζουν (κατά το δημοσίευμα) λευκή, ανήλικη Ελληνίδα, οι φασίστες!

Ξαφνικά καλούμαστε να αποκτήσουμε ευαισθησία. Να θυμηθούμε ότι ο βιασμός είναι κακούργημα; Να μην γελιόμαστε και να συνειδητοποιήσουμε την θέση της γυναίκας μέσα σε ένα  φασιστικό κόμμα όσο κι αν αυτό είναι εκσυγχρονιστικά φτιασιδωμένο; έστω κι αν αύριο διαψευσθούν όλα, όπως τόσες άλλες φορές που έχουν αποσυρθεί μέχρι και καταγγελίες βιασμών κάτω από τις απειλές, την εξαγορά, την συγκάλυψη!

Είμαστε ένα μικρό ποσοστό πολιτών που έχουμε ξεκάθαρο ότι αυτό το κόμμα και η σχέσεις εξουσίας που αναπαράγει  ανάμεσα στα φύλα εκφράζονται πέρα από την άμεση άσκηση βίας όπως η κοινωνική εξάρτηση της γυναίκας από τον άντρα, η μειονεκτική θέση των γυναικών στον τόπο της δουλειάς, στις χειρότερες ευκαιρίες μόρφωσης για κορίτσια και γυναίκες, και στην εκσυγχρονισμένη εκδοχή η υπο-εκπροσώπηση των γυναικών σε πολιτικές θέσεις και μόνο εφ όσον αυτές είναι κόρες ή σύζυγοι ένδοξων, πολιτικά καταξιωμένων ανδρών.

Εμείς όμως, λίγες και ακόμη λιγότεροι αγωνιζόμαστε πρώτα για την βία κατά των γυναικών απ οπουδήποτε κι αν προέρχεται! Η άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας από άντρες πάνω σε γυναίκες έχει κοινωνικές γενεσιουργές αιτίες. Γι αυτό και την διακρίνουμε αμέσως ως δομικό στοιχείο της κοινωνίας (βία δομική) και δεν αντιδρούμε μόνο όταν αυτή προέρχεται από αποκαλύψεις δημοσιογραφικής βόμβας αλλά σε όλες της τις  εκφάνσεις γιατί τη νιώθουμε στο πετσί μας!

Βέρα Σιατερλή