Εκδήλωση συμπαράστασης υπέρ του αγωνιζόμενου λαού της πόλης Κόμπανι

Αγωνιζόμαστε για τη νίκη της αντίστασης στο Κομπάνι και την ήττα των φονταμενταλιστών του Ισλαμικού Κράτους που έχουν πρώτιστο στόχο τους τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά και γενικότερα να επιβάλουν και σε αυτή την πόλη την οπισθοδρομική κυριαρχία τους. Υποστηρίζουμε όλες αυτές τις γυναίκες που αντιστέκονται στα χαρακώματα και στα μετόπισθεν. (Βλ. Ανακοίνωση Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών 6/10/14)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 11.10.2014

Σας καλούμε σε εκδήλωση συμπαράστασης υπέρ του αγωνιζόμενου λαού της πόλης Κόμπανι στη Συρία, που, εδώ και ένα μήνα, βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας από την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Όλοι γνωρίζουμε τις απίστευτες φρικαλεότητες που έχουν διαπράξει τα μέλη αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης. Αποκεφαλισμοί, βασανισμοί, σφαγές ηλικιωμένων, απαγωγές γυναικών και παιδιών. Ό,τι πιο τρομερό μπορεί να συλλάβει ο νους του ανθρώπου έχει διαπραχτεί από αυτούς τους εγκληματίες. Το Κόμπανι, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται υπό την απειλή μιας τρομερής σφαγής από τον αδίστακτο –και καλύτερα εξοπλισμένο- στρατό των τζιχαντιστών της ISIS, που μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να καταλάβει την πόλη.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στους ελεύθερους-πολιορκημένους της δοκιμαζόμενης πόλης, καλούμε σε συγκέντρωση τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014, στα Προπύλαια, στις 5μ.μ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, στις 6μ.μ.

Ζητάμε τα πολιτισμένα κράτη να δράσουν τώρα, υπέρ του Κόμπανι, πριν να είναι αργά. Ζητάμε να στηριχτούν οι μαχητές και ο λαός της πόλης. Ζητάμε να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος, ώστε να μπορεί να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και, συγχρόνως, να μπορούν να μεταφέρονται οι τραυματίες μαχητές σε νοσοκομεία εκτός Συρίας.

Σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας. Να δείξουμε, όλοι μαζί, ότι ο ελληνικός λαός πάντα συμπαραστέκεται σε αυτούς που πολεμάνε για το δίκιο και την ελευθερία. Να δείξουμε τη στήριξή μας στον λαό του Κόμπανι, ενός νέου Μεσολογγίου στο Κουρδιστάν, για να αντέξει και να νικήσει.

Το Κόμπανι μας χρειάζεται όλους!

Επιτροπή των κουρδικών πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα

Ελληνοκουρδικός σύνδεσμος φιλίας και συνεργασίας

Κουρδική κοινότητα στην Ελλάδα

Επιτροπή αλληλεγγύη και αντίσταση

Επιτροπή αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν

Σύνδεσμος Επιστημόνων και Καλλιτεχνών για τα παιδιά της Συρίας

Πολιτιστικό κέντρο Κουρδισταν