Επιστολή διαμαρτυρίας Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών

Επιστολή διαμαρτυρίας Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών ‘‘Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών

Στην ”απογοητευτική και τελματώδη κατάσταση που επικρατεί στην Ακτινολογική Διεύθυνση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ με αφορμή την απόγνωση της ασθενούς” αναφέρεται επιστολή του Συλλόγου ΚΕΦΙ προς τον υπουργό Υγείας.

«Με την παρούσα επιστολή πρόθεσή μας είναι να σας επικοινωνήσουμε την απογοητευτική και τελματώδη κατάσταση που επικρατεί στην Ακτινολογική Διεύθυνση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ με αφορμή την απόγνωση της ασθενούς κας Ν.Μ, η οποία νοσώντας από καρκίνο του μαστού, συμπεριλαμβανόταν μέχρι πρότινος στη λίστα για ακτινοβολίες στο ΑΤΤΙΚΟΝ».

To γεγονός καταγγέλλει με επιστολή του στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη ο Σύλλογος ΚΕΦΙ, αναφέροντας ειδικότερα:

«Η κα Μ. πληροφορήθηκε, προς έκπληξή της, από την Ακτινολογική Διεύθυνση του ΑΤΤΙΚΟΝ ότι λόγω της εκκρεμούς πληρωμής των Ακτινολόγων θεραπευτών, εδώ και ενάμιση χρόνο, το Ακτινολογικό Εργαστήριο έχει διακόψει τη λειτουργία του τις απογευματινές ώρες και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες θεραπείας των ασθενών. Ως εκ τούτου απαγορεύεται στη συγκεκριμένη ασθενή να έχει την αναφαίρετη πρόσβαση στη θεραπεία ακτινοβολίας στο παρόν νοσοκομείο και κατά συνέπεια είναι αναγκασμένη, όπως της επικοινωνήθηκε, να μεριμνήσει από μόνη της για την εύρεση άλλου Νοσοκομείου, ώστε να ξεκινήσει τη θεραπεία της.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και με σεβασμό στο ανθρώπινο δικαίωμα της ασθενούς να λαμβάνει την αρμόζουσα θεραπεία για την περίπτωση της νόσου της, στο Δημόσιο Νοσοκομείο που η ίδια έχει επιλέξει, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών στέκεται δίπλα στην ασθενή και τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει άθελά της και ζητά την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και των λοιπών εμπλεκόμενων Διευθύνσεων προκειμένου να συνδράμουν στην αποκατάσταση του παρόντος θέματος. Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να ξεκινήσει τόσο η κ. Μ. όσο και κάθε άλλος/-η ασθενής, που έχει περιέλθει στην ίδια κατάσταση- χωρίς καμία προσωπική ευθύνη αλλά εξαιτίας της κωλυσιεργίας των ιθυνόντων- να λαμβάνει απρόσκοπτα τη θεραπεία του/της, όπως ακριβώς έχει δεσμευτεί το ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο απέναντί τους με τη συμπερίληψή τους στο μητρώο ασθενών για θεραπεία ακτινοβολίας.

Αναγνωρίζοντας την προσωπική σας ευαισθησία σε ένα τόσο ζωτικό και ανθρώπινο θέμα ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας και την αποτελεσματική αποκατάσταση του ζητήματος.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών ήταν και είναι πάντα στη διάθεσή σας για μια συνεργασία με οφέλη για τον άνθρωπο, με επίκεντρο και τελικό αποδέκτη τον ασθενή με καρκίνο».

Στην επιστολή αναφέρεται το πλήρες ονοματεπώνυμο της ασθενούς.