Πορνοστάρ πήδηξε από τον 3ο όροφο για να γλιτώσει από τους βιαστές της

Φοβάμαι ότι η είδηση του βιασμού μιας πορνοστάρ έκανε πολλούς και πολλές να σκεφτούν από μέσα τους «τα ‘θελε και τα ‘παθε». Στην αντίληψη πολλών ανθρώπων η προηγούμενη «ελευθεριακή» σεξουαλική συμπεριφορά ενός θύματος βιασμού αποτελεί ελαφρυντικό για τον θύτη ή κάνει την πράξη του κάπως πιο κατανοητή.

Στα ίδια μυαλά ο βιασμός από το σύζυγο ή το σύντροφο ή κάποιον με τον οποίο υπήρξαν προηγουμένως εθελούσιες σεξουαλικές επαφές είναι λιγότερο σοβαρός από βιασμό από έναν άγνωστο ή δεν υφίσταται καν ως βιασμός.

Σε αρκετά κράτη, τέτοιες αντιλήψεις αποτυπώνονται και στη νομοθεσία, ενώ σχεδόν σε όλα επηρεάζουν το αν και πόσο θα τιμωρηθεί τελικά ο δράστης, ακόμα και αν δεν προβλέπεται από το νόμο καμία διαφορετική μεταχείριση.

Ας ελπίσουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δύο βιαστές δε θα γλιτώσουν την τιμωρία. Δεν έχει καμία σημασία αν το θύμα έχει συμμετάσχει σε πορνογραφικές ταινίες ή αν εκδιδόταν: το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός και βιασμός «εν μέρει δικαιολογημένος» δεν υπάρχει.

Ο βιασμός είναι ένα ειδεχθές έγκλημα σε όλες τις μορφές του. Όπως φαίνεται, όμως, οι προσπάθειες από κράτη και κοινωνίες για την εξάλειψή του είναι ακόμα πολύ ανεπαρκείς.

Ματίνα Καραγιαννίδου-Σταμπουλή

Από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου πήδηξε, προκειμένου να διαφύγει από δύο άνδρες που την βίασαν, μια 22χρονη Ρωσίδα πορνοστάρ.

Αρχικά η 22χρονη αποδέχθηκε την πρόταση των δύο ανδρών προκειμένου να συζητήσουν για μια πιθανή συνεργασία τους για μια νέα παραγωγή και πήγε στο διαμέρισμα όπου είχαν κλείσει το ραντεβού.

Οι δύο άνδρες όμως αντί να συζητήσουν την υποτιθέμενη συνεργασία τους, της επιτέθηκαν και την βίασαν για αρκετή ώρα. Η 22χρονη ωστόσο, που εργάζεται με το ψευδώνυμο Lola Taylor, προκειμένου να γλιτώσει πήδηξε από το παράθυρο του διαμερίσματος που βρισκόταν στον 3ο όροφο με αποτέλεσμα να σπάσει τα πόδια της.

Ένας περαστικός που έτυχε να την δει κάλεσε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας ήταν σε κακή κατάσταση εξαιτίας του πολύωρου βιασμού και της κακοποίησης που είχε υποστεί.

Οι δύο δράστες, ο 30χρονος Ντμίτρι Κοσένκοφ και ο 33χρονος Μαξίμ Πιλιπένκο συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 30 ετών.

πηγή: topontiki.gr