Επιστολή της Αφρ. Σταμπουλή: Ψεύδεται για την κρυοσυντήρηση η Γ.Γ. Ισότητας

Η μητρότητα είναι δικαίωμα: να ασκείται από τις γυναίκες χωρίς τιμωρίες και ενοχές. Η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι καλύτερη για τις επιχειρήσεις απ’ ότι για τις εργαζόμενες.

Διαβάστε για το ίδιο θέμα στο Μωβ:

Αγαπητή “Αυγή”,
Στο πλήρες και εμπεριστατωμένο άρθρο της κυρίας Ηλ. Βισκαδουράκη που δημοσιεύεται στο φύλλο του Σαββάτου 25.10.2014 και αναφέρεται στην απόφαση των Apple και Facebook να επιδοτήσουν την κρυοσυντήρηση ωαρίων για τις εργαζόμενές τους, παρατίθεται η εξήγηση που έδωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την επιλογή της να θέσει το θέμα σε δημοσκόπηση στο Facebook. Εκφράζεται η επιθυμία της ΓΓΙΦ να «ανοίξει ο διάλογος για τη βιοηθική» και η πεποίθησή της ότι δεν υπάρχει πρόθεση για αλλαγή της νομοθεσίας διότι «στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η κρυοσυντήρηση ωαρίων».
Αυτό είναι απόλυτα ανακριβές. Στην Ελλάδα κρυοσυντήρηση ωαρίων, όπως και σπέρματος και ωοθηκικού και ορχικού ιστού, προβλέπεται ήδη από το 2005 στον ν.3305, ο οποίος ρυθμίζει τα θέματα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, και οι βασικές ρυθμίσεις εξακολουθούν να ισχύουν και μετά την τροποποίησή του με τον ν.4272/2014 τον Ιούλιο στο α’ θερινό τμήμα της βουλής. Επιπλέον, ανοίγοντας κανείς/μία τη σελίδα του Facebook για τη σχετική ψηφοφορία βομβαρδίζεται από διαφημίσεις ιδιωτικών κέντρων που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες. Και ο νοών νοείτω…

Αφροδίτη Σταμπουλή, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ

πηγή: Η Αυγή