“Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη”

Της Βέρας Σιατερλή

Ο εκρηκτικός καυγάς στη βουλή, του υφυπουργού Παιδείας Γ. Στύλιου, και της βουλευτίνας Λ. Κανέλλη οδήγησε τελικά στην αναγκαστική παραίτηση του υφυπουργού.

Οι απίστευτοι διάλογοι που διαδραματίστηκαν χθες ανάμεσα στον υφυπουργό Παιδείας Γιώργο Στύλιο και τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, άναψαν τα αίματα στη Βουλή. Προφανώς οι ακροδεξιές αντιλήψεις φαίνεται να εκφράζουν και άλλους, εκτός της Χρυσής Αυγής».

Προεδρεύοντος του κ. Δριβελέγκα διεξαγόταν συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τον υποσιτισμό του μαθητικού πληθυσμού που γινόταν στην Ολομέλεια

Η κα Κανέλλη, κατηγόρησε τον κ. Στύλιο ότι εμφανίζεται σαν άλλη Μαρία Αντουανέτα αναφερόμενη στο γεγονός ότι το υπουργείο μοιράζει ένα φρούτο την ημέρα στους μαθητές. Ο υφυπουργός είχε μιλήσει για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το υπουργείο Παιδείας, ανάμεσα στις οποίες και το πρόγραμμα «βάλε το φρούτο στη ζωή σου» ενώ πρόταση του ΚΚΕ είναι ένα γεύμα την ημέρα σε όλα τα παιδιά και σε όλα τα σχολεία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έντονος διάλογος.

Ο υφυπουργός Παιδείας βγήκε εκτός ορίων όταν επέλεξε ένα σεξιστικό και «φασιστικά φορτισμένο» τρόπο να απαντήσει στην κυρία Κανέλλη. “Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη” (=Θέλετε ξύλο κυρία Κανέλλη)

Από τη πλευρά του ο κ. Στύλιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «οι εντάσεις καμιά φορά μπορεί να οδηγούν σε λεκτικές υπερβολές». Ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι καταδικάζει «τις πρακτικές και τις συμπεριφορές του κυρίου Κασιδιάρη».

Σε δηλώσεις του ο γυναικοφάγος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, όταν ενημερώθηκε, σημείωσε ότι όλα αυτά που ειπώθηκαν θα πρέπει να ανακληθούν, διότι δεν είναι σωστά!!! Ευχαρίστησε τον κ. Στύλιο για τη συνεργασία και επισήμανε πως περιμένει την τοποθέτηση του νέου υφυπουργού γιατί υπάρχει πάρα πολλή δουλειά στο υπουργείο. ΑΥΤΑ!!!

Το γεγονός προκάλεσε μέχρι και αναφορά στην ενδοοικογενειακή βία στο Star, από την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου. Τη στάση του κ. Στύλιου καταδίκασαν απερίφραστα τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία “συγνώμη” δεν μπορεί να τις ξεπλύνει».

Η καταδίκη αφορά στην φασιστική συμπεριφορά του υφυπουργού. Κανείς δεν επισημαίνει την σεξιστική αντίληψη ότι δεν μπορεί μια γατούλα ( βλέπε γυναίκα) να ορθώνει ανάστημα. Γιατί να το σκεφτεί άλλωστε!

Πάλι καλά που μετά από όλη την φασαρία ξύπνησε η κυβέρνηση αφού αποχωρώντας από την ολομέλεια η κ. Κανέλλη απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο γραφείο του, τον οποίο ενημέρωσε για το επεισόδιο και ζήτησε την παρέμβασή του και αφού ακολούθησε σκληρή ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΚΚΕ, η οποία έκανε λόγο για «απαράδεκτη στάση, που επιβραβεύει τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής και αφήνει έκθετη την κυβέρνηση». Την καλούσε μάλιστα να τοποθετηθεί δημόσια. Τότε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την αποπομπή του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου για τις δηλώσεις του στη Βουλή.

Τέλος όποια παρακολούθησε λίγο την παρουσίαση των γεγονότων στα κανάλια ο υφυπουργού Παιδείας δεν είχε καθόλου καταλάβει τι είχε πει (το θεωρούσε κανονικό) και ζητούσε συγνώμη μόνο για την υπερβολική ένταση!!! Εν τέλει επικροτούμε αυτή την έστω καθυστερημένη, εξαναγκαστική παραίτηση μήπως και αρχίσει ο πολιτικός κόσμος και αντιλαμβάνεται την σεξιστική του πώρωση.