40χρονη κτηνοτρόφος δολοφονήθηκε στο Λεωνίδιο

Άλλο ένα “έγκλημα πάθους” κατά τη γνώμη της αστυνομίας, άλλη μια γυναικοκτονία κατά τη γνώμη μας.

40χρονη γυναίκα, κτηνοτρόφος και μητέρα 4 παιδιών, δολοφονήθηκε στην περιοχή Βασκίνας Κυνουρίας από 67χρονο συνταξιούχο οικοδόμο, με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε ερωτικό δεσμό πριν τρία χρόνια.

Η γυναίκα είχε φύγει από την Τρίτη στις 10 το πρωί, και το απόγευμα το σύζυγός της δήλωσε “ακούσια απαγωγή”. Στις 11 το βράδυ της ίδιας ημέρας βρέθηκε το πτώμα της με δύο μαχαιριές και σφαίρες.

Ο θεωρούμενος ως δολοφόνος υποδείχθηκε από τον σύζυγο της γυναίκας στις αστυνομικές αρχές, αλλά βρέθηκε τελικά νεκρός, αφού κατάπιε φυτοφάρμακο για να αυτοκτονήσει. Αυτή είναι και η αιτία που η αστυνομία καθώς και κάποια μίντια αναπαράγουν και πάλι την ετυμηγορία του “πάθους”, ενδύοντας έτσι με ρομαντισμό έναν φόνο, που προφανώς ήταν η κατάληξη της άρνησης του φονιά να την αυτόνομη βούληση της γυναίκας και τη διακοπή αυτού του δεσμού που είχε δημιουργηθεί πριν κάποια χρόνια.

Το τραγικό, άλλη μια γυναίκα νεκρή από τα χέρια κάποιου που “την αγαπούσε”. Το κοινωνικό και ιδεολογικό, όσο κι αν μιλάμε για έμφυλη βία που παράγει περισσότερα θύματα από τους πολέμους, η παλιά αντίληψη “τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε” επανέρχεται σε τέτοιες περιπτώσεις διαιωνίζοντας μια ανοχή απέναντι στο έγκλημα. Και οι δημόσιες αρχές κάποτε πρέπει να σταματήσουν να πρωτοστατούν στη διαιώνιση αυτής της δικαιολογίας.

Σίσσυ Βωβού