Τόνωση και ενέργεια για το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα

Χαρίστε στον εαυτό σας την τόνωση και την ενίσχυση που θα τον θωρακίσει απέναντι στις οργανικές διακυμάνσεις αλλά και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις, προστατεύοντάς τον παράλληλα από το στρες και το άγχος της καθημερινότητας. Εντάξτε στο διατροφολόγιό σας την πρόσληψη βοτανικών συμπληρωμάτων που αποδεδειγμένα έχουν θετικό πρόσημο στον γυναικείο οργανισμό.

Η αγγελική (dong quai) είναι ένα βότανο που εδώ και αιώνες δείχνει να ωφελεί σημαντικά τον γυναικείο οργανισμό, σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον κύκλο κάθε γυναίκας και την έμμηνο ρύση (κράμπες, πόνοι), αλλά ταυτόχρονα έχει δείξει πως βοηθά και στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση. Κοινώς γνωστή για την αιμοκαθαρτική της δράση αλλά και την τονωτική της δύναμη, η αγγελική κάνει θαύματα για τις γυναίκες. Αποφεύγετε τη λήψη αγγελικής σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή αν παίρνετε φάρμακα για την αραίωση του αίματος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Προτεινόμενη χρήση: Η δόση που χορηγείται εξαρτάται από τις ανάγκες της κάθε γυναίκας και τις περισσότερες φορές συνδυάζεται με άλλα βότανα. Επομένως, καλό είναι να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό για να καθορίσει τη δική σας αγωγή. Αν ωστόσο, θέλετε να το πάρετε μόνο του, πιείτε το σαν αφέψημα, βράζοντας 1 κ.γ. τριμμένη ρίζα σε 230 ml νερό για 20´ ή σαν Βαλμά 2-3 φορές την ημέρα, διαλύοντας σε νερό ή τσάι (όχι σε χυμό) 10-15 σταγόνες. Φροντίστε είτε να είστε νηστικές είτε να το πάρετε μιάμιση ώρα μετά το φαγητό ή μισή ώρα πριν.

Πολύ σημαντική είναι και η πρόσληψη από τον οργανισμό αντιοξειδωτικών ουσιών, που συχνά βρίσκονται στα περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και σε τσάι που φτιάχνεται από βότανα πλούσια σε αυτές όπως είναι το μύρτιλλα, η καϊένη, το σκόρδο, το γκάνγκστερ μπιλόμπα (Gingko Biloba- γκάνγκστερ το δίλοβο), η τρικυμίας, το γάλα γαϊδουράγκαθου και το πράσινο και μαύρο τσάι. Η πρόσληψή τους βοηθά αποτελεσματικά στη ρύθμιση και εξομάλυνση του γυναικείου κύκλου.

Τέλος, πάντα ωφέλιμες είναι οι τροφές που διακρίνονται για την πλούσια περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο και μαγνήσιο και τούτο διότι συμβάλλουν στην υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος καθώς και στην υγεία των οστών, προλαμβάνοντας τις σχετικές παθήσεις, όπως η οστεοπόρωση. Τέτοιες τροφές είναι τα φύκια, οι σπόροι (κυρίως του σησαμιού), οι ξηροί καρποί, η τσουκνίδα, το νερό κάρδαμο, ο μαϊντανός, το άχυρο βρώμης, το πολύ κόμπο και το κίτρινο λάπαθο.

Τονωτικό για το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα

Το τσάι αυτό είναι τονωτικό τόσο για το συκώτι όσο και για τα αναπαραγωγικά όργανα. Για να του δώσετε γεύση, δοκιμάστε να προσθέσετε σαφράν, φλούδα σημύδας και φλούδα πορτοκαλιού στο μείγμα.

3 δόσεις γλυκόριζας 1 δόση ρίζας λάππας 1 δόση καρπών αγνής (λυγαριάς) 1 δόση ρίζας πικραλίδας 1/2 δόση κανέλα 1/2 δόση πιπερόριζα

Πιείτε 3-4 φλιτζάνια ημερησίως για τουλάχιστον 4 μήνες.

Πηγή: http://alchimies-elixiria.blogspot.gr/